FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 8. godišnjica Zapovjedništva za potporu

ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Zapovjedništvo za potporu Oružanih snaga (ZzP), koje logističku potporu provodi i organizira u 30 vojarna i 13 izdvojenih vojnih objekata, obilježilo je danas u vojarni „Satnik Josip Zidar“ u Velikoj Buni 8. godišnjicu ustroja, priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).

Svečanosti su nazočili izaslanik ministra obrane državni tajnik Mate Raboteg, zamjenici načelnika GS OSRH-a general pukovnik Slavko Barić i kontraadmiral Zdenko Simičić, izaslanik predsjednika Republike i njegov savjetnik za obranu Zlatko Gareljić te drugi dužnosnici MORH-a i OSRH-a, djelatnici Zapovjedništva i predstavnici Crkve.

Postrojbe zapovjedništva za potporu danas tvore najveću logističku organizaciju u OSRH, odgovornu za organiziranje i provedbu logističke, zdravstvene, personalne i druge potpore pripadnicima, postrojbama i zapovjedništvima OSRH, istaknuo je u zapovjednik zapovjedništva general bojnik Mate Ostović.

Istaknuo je i kako zapovjedništvo provodi i izobrazbu iz logističkih specijalnosti za djelatnike MORH-a i pripadnike OSRH-a, a djelatnici zapovjedništva aktivno sudjeluju i u ISAF-u u uvježbavanju afganistanske vojske iz funkcionalnog područja logistike.

General pukovnik Slavko Barić djelatnicima ZzP-a obljetnicu je čestitao u ime načelnika GS OSRH-a, rekavši da "zapovjedništvo ispunjava sve svoje zadaće djelotvorno, ekonomično i na vrijeme". Napomenuo da se i na iskustvima iz Domovinskog rata naučilo na koji način razvijati ZzP koji dobiva sve pohvale za svoj rad u zemlji, ali i za osiguranje logističke potpore pripadnicima OSRH-a u misiji.

U ime ministra obrane ZzP-u je 8. obljetnicu čestitao državni tajnik MORH-a Mate Raboteg. Istaknuvši važnost logističkog sustava, Raboteg je rekao kako je logistička sastavnica svih oružanih snaga ne samo bitna za dostizanje ciljanih sposobnosti nego je odraz uređenosti i organiziranosti obrambenog sustava u cjelini. Istaknuo je i kako je ZzP u svojem radu postavio visoke standarde, u potpunosti usvojio i primijenio koncept zemlje domaćina te su i u ISAF-ovoj misiji izgradili jaku potpornu sastavnicu.

Djelatnicima ZzP-a čestitao je u ime predsjednika Republike njegov izaslanik Zlatko Gareljić, istaknuvši kako se, obilježavajući godišnjice, uvijek treba prisjetiti prošlosti, okolnosti nastanka suvremene Hrvatske i doprinosa svih branitelja koji su se odazvali pozivu savjesti i branili svoje, te odgovornosti za sadašnjost i budućnost društva i države. Istaknuvši važnost OS-a, kazao je kako je to oslonac građanima i pouzdan partner u međunarodnim organizacijama i NATO-u, priopćilo je ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙