FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Noć kazališta" 20. studenoga u 25 hrvatskih gradova

ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Noć kazališta (European theatre night) održat će se 20. studenoga u 25 hrvatskih gradova, u kojima će se u 55 kazališta održati 95 kazališnih predstava, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture, koje je pokrovitelj manifestacije.

Treća "Noć kazališta" bit će rekordna po sudjelovanju hrvatskih kazališta, a po prvi put u manifestaciju će se uključiti Slovačka i Bosna i Hercegovina. Time se, rekao je ministar Božo Biškupić, ostvaruje zamisao Ministarstva da manifestacija prijeđe hrvatske granice i postane europski projekt.

U sve tri zemlje manifestacija će početi 20. studenog u 10 sati ujutro programom za najmlađe, a potrajat će do 3 sata iza ponoći. Uz kazališne predstave, ove je godine predviđen i iznimno bogat popratni program, koji će obuhvaćati izložbe, koncerte, okrugle stolove, prezentacije knjiga, razgledavanje kazališta te fotografiranja i razgovore s glumcima. Za 98 posto organiziranih sadržaja ulaz će biti besplatan.

Ministar kulture Božo Biškupić izrazio je zadovoljstvo što je program povećan za 25 posto u odnosu na prošlu godinu, kad je predstave pogledalo više od 30 tisuća gledatelja. Istaknuo je da je i ove godine interes golem, te da će sva kazališta biti popunjena. Na suradnju je pozvao i četiri zagrebačka kazališta, koja se još nisu priključila projektu - Kerempuh, Trešnju, Komediju i Vidru. "Bilo bi nam iznimno drago da i oni upotpune ovogodišnju ponudu Noći kazališta", rekao je ministar.

Manifestacija, kojom se objedinjava kazališni život u Hrvatskoj, ove će godine biti povezana i s proslavom 150. godišnjice zagrebačkog HNK.

U povodu premijerne noći teatra u BiH, direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Hazim Begagić najavio je stotinjak kazališnih i popratnih aktivnosti koje će pripremiti kazališta diljem BiH.

Projekt "Noć kazališta" prije dvije godine pokrenulo je Narodno sveučilište Dubrava, a zamišljen je kao poticaj kazališnoj djelatnosti u svrhu približavanja kazališnog života urbanoj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙