FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu Dani sjećanja na žrtvu Vukovara, 17. studenoga paljenje lampaša

ZAGREB, 11. studenog 2010. (Hina) - Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje već tradicionalno, pod sloganom "I reći ću vam samo još jednu stvar - Zapamtite Vukovar", u suradnji sa svim braniteljskim udrugama organizira u Zagrebu obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

U srijedu, 17. studenoga, od 18 sati istovremeno će se paliti lampaši uz Ulicu grada Vukovara (devet kilometara) s jedne i druge strane kolnika, na rubnom kamenu. Središnje pak događanje počinje u 18,30 sati dolaskom kolone motorista branitelja s "Vukovarskim svjetlom mira", paljenjem lampaša u obliku imena grada Vukovara i križa, s velikom svijećom (dva metra) u sredini, na travnatoj površini između kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice kod križanja s Ulicom grada Vukovara, gdje će biti kratak program s molitvom, najavili su danas na konferenciji za novinare predsjednik i tajnik Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje Tihomir Kordić i Milan Zanoški.

Kolona motorista branitelja vozit će cijelom dužinom Ulice grada Vukovara, od početka kod Trešnjevačke tržnice do svršetka kod Ulice grada Gospića i natrag do prostora središnjeg događanja. Branitelji motoristi simbolično će na središnji događaj unijeti "Vukovarsko svjetlo mira" doneseno iz Vukovara, rekao je Zanoški.

Istaknuo je da će čast paljenja lampaša u obliku imena grada Vukovara i križa, s velikom svijećom od dva metra u sredini, ove godine pripasti učenicima sa svojim učiteljima i profesorima iz Osnovne škole "Rapska".

Nakon toga počinje kratak program odavanja počasti i zahvalnosti te molitva za žrtvu svih onih koji su stradali u obrani Vukovara i domovine Hrvatske koji će uveličati simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske. Molitvu će predvoditi izaslanik vojnog ordinarija msgr. Jurja Jezerinca, velečasni Milenko Majić.

Organizatori su pozvali sve građane, učenike, studente i njihove profesore da im se pridruže u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te da zapale lampaše. Pozvani su i političari, ali samo kao građani. Ako građani ne mogu doći, pozvani su da u svojim prozorima zapale svijeću za žrtve Vukovara.

U nadi iskrena zajedništva neka nas vodi slogan "Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što", poručili su.

Sveta misa zadušnica za sve stradale u Vukovaru i domovini Hrvatskoj održat će se u četvrtak, 18. studenoga, u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode.

Inače, Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje, u suradnji sa svim braniteljskim udrugama i klubovima, obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počet će u subotu, 13. studenoga, posjetom Bogdanovcima i Vukovaru. U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u 10,30 sati će od vukovarskog gvardijana preuzeti "Vukovarsko svjetlo mira" koje će ponijeti u Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙