FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniški gradonačelnik od Kalmete traži promjenu projekta izgradnje brze ceste

DRNIŠ , 10. studenog 2010. (Hina) - Drniški gradonačelnik Ante Dželalija ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti, šibensko-kninskom županu Goranu Pauku te medijima u Šibensko-kninskoj županiji uputio je pismo u kojem izražava svoje nezadovoljstvo Studijom utjecaja na okoliš za buduću brzu cestu koja će spajati gradove Šibenik, Drniš i Knin jer ona ne predviđa gradnju drniške obilaznice koja je, drži Dželalija, važna za razvoj grada Drniša.

Drniški gradonačelnik nije zadovoljan novim nacrtom brze ceste kakvu predviđa studija, u kojem je cesta, umjesto sa zamišljena dva prometna traka u svakom smjeru svedena na jedan trak te se takva cesta, navodi Dželalija, ne može nazvati brzom cestom.

Dželalija zato ne podupire studiju utjecaja na okoliš za brzu cestu Šibenik - Drniš - Knin - granica s BiH i zahtijeva da se u nju uklopi drniška obilaznica, te priključak za grad Drniš. Navodi kako je nužno rezervirati koridor za brzu cestu, budući da su upravo u tijeku izmjene i dopune županijskoga prostornog plana i prostornog plana uređenja grada Drniša. Tako bi se izbjeglo nepotrebno ponavljanje procedure u izradi prostorno-planske dokumentacije, ističe Dželalija.

Slično je nedavno reagirala i kninska gradonačelnica Josipa Rimac koja je također zamjerila što u studiji nije predviđena izgradnja kninske obilaznice te što cesta nije projektirana s po dvama prometnim tracima u svakom smjeru.

Projekt izgradnje prometne žile kucavice, koja bi Šibenik spajala s nerazvijenijim zaleđem, spominje se već dugo godina, no tek je nedavno počela njegova provedba. Izrađena je i studija utjecaja ceste na okoliš, no ona ne odgovara očekivanjima drniških i kninskih gradskih čelnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙