FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 10. studenog

ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 10. studenog:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Izvješću o radu državnih odvjetništava za 2009., koje bi pred zastupnicima trebao predstaviti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. U Izvješću među ostalim stoji da je DORH lani ispunio svoje zakonske zadaće, da je uspješnost optužnica visoka, a da u tzv. uskočkim predmetima iznosi čak 94,2 posto. Neposrednom optužbom rezultiralo je 47,9 posto kaznenih prijava, dok ih je 41,3 posto odbačeno. U 2009. se bilježi blagi porast broja kaznenih prijava u odnosu na 2008., za 2 posto, - lani je ukupno zaprimljeno 86.406 prijava. Protiv poznatih počinitelja podneseno je 4 posto više prijava nego u 2008. godini, a protiv nepoznatih počinitelja 2 posto manje. Protiv pravnih osoba podneseno je 1406 prijava ili čak 32 posto više nego u 2008. godini. DORH je lani posebne izvidne mjere poduzimao protiv 873 osobe, a najčešće je bila riječ o prisluškivanju telefona. Vlada je Saboru dostavila mišljenje u kojemu kaže kako podupire Izvješće, te da na njega nema nikakvih primjedbi. Prije rasprave o izvješću o radu državnih odvjetništava, zastupnici bi trebali dovršiti prošloga tjedna započetu raspravu o izvješću pučkog pravobranitelja o pojavama diskriminacije u 2009. godini (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečana konferencija povodom punopravnog sudjelovanja Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje i programu "Mladi na djelu", u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a uz potporu Europske komisije. Skupu će, među ostalim, nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te predstavnici Europske komisije (10 sati, hotel Westin).

ZAGREB - Otvorenje 33. međunarodnog sajma knjiga i učila - Interlibera, koji će trajati do 14. studenoga. Tijekom pet dana sajma knjige će izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja (11 sati, Zagrebački velesajam, Paviljon IV).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "NP Mljet 1960.-2010.", koju organizira Javna ustanova Nacionalni prak Mljet. Izložbu će otvoriti načelnik te općine Nikola Hajdić, a otvara se u okviru proslave pola stoljeća postojanja tog nacionalnog parka (19 sati, Marulićev trg 21).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙