FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka policija uoči Martinja upozorava vozače

ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Zagrebačka policija i ove godine uoči Martinja upozorava vozače da je najčešći uzrok prometnih nesreća s najtežim posljedicama brzina koja je vrlo često povezana s alkoholom.

Od 72 nesreće s poginulima, koliko ih se na zagrebačkom području dogodilo u prvih 10 mjeseci ove godine, pijani vozači uzrokovali su 30 nesreća u kojima je poginulo 30 osoba. Među pijanim vozačima koji su skrivili nesreću sa smrtnom posljedicom bilo je čak 20 vozača koji su imali više od 1,5 promila alkohola.

Brzina je bila uzrok svakoj petoj prometnoj nesreći, a zbog nje su poginule 24 osobe, ili svaka treća od 77 osoba poginulih u prometu.

Policija poziva vozače da pijani ne voze ili da osiguraju prijevoz ako piju te da u ime svetog Martina ne čine ono s čime svetac nije imao veze i zbog čega poslije mogu požalili.

Zagrebačka policija i ove će godine tijekom Martinja provoditi preventivnu akciju "Pijem - ne vozim" tako što će zaustavljati vozila s više osoba i predložiti im, ako se već nisu dogovorile, tko će od njih voziti, s tim da ta osoba ne pije alkohol.

U policiji kažu da su mladi, prema kojima je ta akcija najviše usmjerena, dobro prihvatili tu igru. Policija će vozača koji bi trebao ostati trijezan odabrati tako što će zavrtiti bedž sa strjelicom, a vozit će onaj na koga strjelica pokaže.

Ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je danas da će policija od 11. do 14. studenoga pojačano nadzirati vozače na cestama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙