FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD osudio nastavak židovske kolonizacije istočnog Jeruzalema

WASHINGTON, 8. studenog 2010.(Hina) - Sjedinjene Države o ponedjeljak su osudile izraelsku objavu nastavka gradnje 1300 novih stanova za židovske obitelji u arapskome istočnom Jeruzalemu, kao suprotnu američkim naporima za obnovu izravnih mirovnih pregovora između Izraela i Palestinskih vlasti.

"Doboko smo razočarani objavom nastavka izgradnje 1300 novih stambenih jedinica u osjetljivim područjima istočnog Jeruzalema. To je kontraproduktivno našim naporima da nastavimo izravne pregovore između strana", rekao je glasnogovornik State Departementa Philip Crowley na brifingu za novinare.

"Već dugo pozivamo obje strane da izbjegavaju akcije koje potkopavaju povjerenje, uključujući i one u Jeruzalemu. Nastavit ćemo raditi na obnovi izravnih pregovora", rekao je Crowley, dodajući da će o tome u četvrtak na sastanku u New Yorku, razgovarati američka državna tajnica Hillary Clinton i izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Izrael nastavlja provoditi plan o gradnji 1300 novih stanova za židovske obitelji u arapskom istočnom Jeruzalemu unatoč snažnom protivljenju Palestinaca, priopćilo je u ponedjeljak izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica izraelskog ministarstva unutarnjih poslova Efrat Orbach rekla je da su javnosti predočeni planovi gradnje 1300 stanova u dvije četvrti na području koje je Izrael zauzeo u ratu 1967. i anektirao 1980. Također je kazala kako javnost još može iznijeti primjedbe na planove i da može proteći još dosta vremena do početka gradnje.

Izraelska vlada objavila je to u trenutku dok premijer Benjamin Netanyahu boravi u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙