FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Sajam antikviteta

OSIJEK , 6. studenog 2010. (Hina) - Sajam antikviteta okupio je danas u osječkoj povijesnoj jezgri u Tvrđi na Trgu Svetoga Trojstva stotinjak izlagača iz Hrvatske i susjednih država - Srbije, Slovenije i Mađarske.

Organizator Sajma je "Glas Slavonije", a održava se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i osječke Turističke zajednice.

Voditeljica marketinga "Glasa Slavonije" Marica Birtić istaknula je da Sajam antikviteta okuplja sve više ljubitelja starina, ali da se na njemu susreće i sve više kulturnih djelatnika, gospodarstvenika i brojnih građana. Smatra da taj sajam postaje prestižni sajam antikviteta u regiji i da svaki put okuplja sve više izlagača.

Sajam antikviteta održava se, naime, svake prve subote u mjesecu, a uvijek ga prate i dodatni sadržaji. Danas je to tako proslava Martinja i prezentacija brojnih slavonsko-baranjskih vina te gastronomska ponuda.

Birtić je rekla kako se razmišlja da se u dogovoru s Gradom Osijekom, Sajam antikviteta proširi na okolne ulice uz Trg Svetoga Trojstva.

Ljubitelji starina mogu na sajmu pronaći najrazličitije predmete - od uporabnih, poput staroga namještaja i posuđa, do rijetkih primjeraka staroga nakita, rimskih novčića i slično. Cijene pojedinih predmeta kreću se od 30-tak kuna, pa do nekoliko tisuća kuna, a poneki vrijedni izložak stoji i nekoliko tisuća eura.

Izlagači su zadovoljni, jer kako kažu, nikada ne odlaze kući a da nisu nešto prodali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙