FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Badel 1862: gubitak 15,7 milijuna kuna

ZAGREB, 4. studenog 2010. (Hina) - Tvrtka Badel 1862 u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 15,7 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena dobit od 2,3 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Poslovanje tvrtke, kako se navodi, odvija se pod utjecajem procesa restrukturiranja započetog tijekom ove godine.

U rujnu je donesen i Plan financijskog restrukturiranja koji je prezentiran poslovnim bankama kao podloga za reprogramiranje kreditnih obveza tvrtke. Na temelju tog programa u tijeku je izrada prijedloga reprograma svih kredita koji izrađuju zajednički poslovne banke i Badel 1862, navodi se u poslovnom izvješću.

Poslovni su prihodi tvrtke u promatranom razdoblju iznosili 241,6 milijuna kuna i smanjeni su 27 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Poslovni rashodi su u devet mjeseci ove godine smanjeni 21 posto, na 231,7 milijuna kuna. Neusklađenost pada rashoda u odnosu na prihode uvjetovana je visokim troškovima restrukturiranja koji su iznosili preko 10 milijuna kuna, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

U tvrtki ističu kako je poslovanje i dalje opterećeno i izuzetno visokim financijskim rashodima, kamatama, naročito zbog trošarinskog duga iz prethodnog razdoblja.

U takvim otežanim uvjetima ostvaren je gubitak od 15,7 milijuna kuna, no on je znatno manji od gubitka u prvih šest mjeseci koji je iznosio 29,2 milijuna kuna, navodi se.

U financijskim izvještajima nije prikazana transakcija prodaje Kalničke vode Bio Natura jer je kao sudionik transakcije uključen Kapitalni fond kao drugi vlasnik s kojim nisu u cijelosti završeni pregovori oko ukupnog razrješenja svih vlasničkih odnosa, a koji mogu značajno utjecati na ukupnu vrijednost transakcije, a time i na financijsko izvješće društva, objašnjavaju u Badelu.

Također ističu kako su u tijeku završni pregovori kojima će cijela transkacija biti završena te će poslovni događaj do kraja godine biti evidentiran u poslovnim knjigama.

U izvješću se navodi i kako je u tijeku koordinacija s poslovnim bankama i ministarstvima poljoprivrede i financija kako bi se cjelokupni plan restrukturiranja u potpunosti uspješno proveo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙