FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dukat grupa: neto dobit 112,1 milijuna kuna

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Dukat grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 112,1 milijun kuna, što je smanjenje za 11,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća Dukata objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Poslovanje u prvih devet mjeseci obilježili su nepovoljni tržišni uvjeti, pad kupovne moći potrošača, niže proizvođačke cijene te visok rast otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka, navodi se u objašnjenju poslovnih rezultata, navodi se u objašnjenju poslovnih rezultata.

Poslovni prihodi Dukat grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 1,75 milijardi kuna i smanjeni su za 5,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prihodi od prodaje u iznosu 1,73 milijarde kuna manji su za 5,5 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu pritom su smanjeni za 5,3 posto, na 1,2 milijarde kuna, a prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima u iznosu 526,7 milijuna kuna smanjeni su za 5,9 posto, navodi se u objašnjenjima izvješća.

Poslovni rashodi Dukat grupe u razdoblju siječanj-rujan ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 4,8 posto, na 1,61 milijardu kuna.

Dukat grupa je u prvih devet mjeseci u dugotrajnu imovinu uložila 154,8 milijuna kuna, a najviše je investirano u proizvodna postrojenja KIM Mljekare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙