FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić: Šeks je u najmanju ruku pretjerao

ZAGREB, 29. listopada 2010.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić ustvrdio je danas da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pretjerao izjavom da bi Ustavni sud trebao razmotriti ustavnost rada i zabranu SDP-a, rekavši da se s takvom izjavom ne slaže, ali je i istaknuo kako ne vidi zašto bi se Šeks trebao ispričavati SDP-ovcima, budući da su teške uvrede sijevale i s njihove strane.

Novinare u Saboru Bebić je posjetio da su prekjučer, za rasprave o povjerenju premijerki Jadranki Kosor, i iz HDZ-ovih i iz SDP-ovih klupa "sijevale neumjerene i uvredljive izjave", koje je, naglasio je, neuspješno pokušavao spriječiti.

"To su bile razne kvalifikacije koje su započele od ranije, napadima iz SDP-a i konstatacijom da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija. Nismo primijetili da je bilo ikakve isprike u tom smislu, a takve kvalifikacije traju danima", rekao je.

Bebić je naglasio da u takvom ozračju nitko nije ni mogao očekivati da će reakcije HDZ-ovih zastupnika biti "sasvim kontrolirane". "Naravno, je takve izjave ne prihvaćam, te su izjave bile neodmjerene, i jedne i druge", dodao je.

Novinare je zanimalo i zašto, kao predsjedavajući sjednicom, nije opomenuo Šeksa, a opomenu je dodijelio SDP-ovcu Željku Jovanoviću, nakon njegove opetovane izjave o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji.

"Zašto bih dao opomenu (Šeksu). Čovjek je spomenuo članak Ustava, a to što se ja ne slažem s njegovim mišljenjem, to je jedno drugo pitanje", odgovorio je Bebić.

"Sve ono što je tko mislio i nečije pravo da predlaže, ako je temeljeno na Ustavu, onda je to legitimno predlaganje, makar to i ne bilo istina. Ja ne mislim da postoji u Hrvatskoj i jedna stranka koju bi trebalo zabraniti na temelju članka 129. i drugih članaka koji se na to pozivaju. Mislim da je to pretjerivanje, u najmanju ruku", dodao je predsjednik Sabora.

Naglasio je da se u Hrvatskom saboru, unatoč parlamentarnoj demokraciji koja je zaživjela i razvija se iz dana u dan, i dalje događaju "ekscesi, koje osuđujem i ne prihvaćam".

Zbog svega toga, dodao je, trebalo bi stvoriti "atmosferu u kojoj će kada se pretjera biti i isprika".

"Međutim, ja još nisam doživio u sabornici isprike od nekih, a oni znaju koji su. S druge strane, i ja sam se puno puta ispričao, i osobno i u ime nekog tijela ili stranke", rekao je Bebić.

Upitan zašto se HDZ ne bi prvi ispričao, odgovorio je da se njegova stranka do sada ispričavala puno puta, "a s druge strane nikada nismo čuli nikakvu ispriku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙