FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena sjednica Vlada RH: Raspisivanje prijevremenih izbora za općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Općine Pojezerje

ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Općine Pojezerje, budući da je načelnik Općine Pojezerje preminuo 12. rujna 2010. godine, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada RH prihvatila je pokroviteljstvo nad 3. danima elektroničkih medija koji će se održati u Rovinju, od 17. do 21. studenoga ove godine.

U priopćenju se navodi i kako se "pokreće postupak za sklapanje Memoranduma između Vijeća ministara Republike Albanije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Slovenije, Vlade Republike Hrvatske i Vlade Crne Gore o namiri duga Republike Albanije po osnovi obračuna vezanih uz robnu razmjenu između Republike Albanije i bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Također, pokreće se postupak za sklapanje Protokola o povlasticama i imunitetima Centra za provedbu zakona u jugoistočnoj Europi. Centar za provedbu zakona u jugoistočnoj Europi SELEC je utemeljen kao stalna ustanova, ovlaštena sukladno odredbama SELEC Konvencije, pružiti potporu državama članicama i poboljšati koordinaciju u sprječavanju i suzbijanju kriminala, uključujući teški organizirani kriminal, gdje taj kriminal uključuje ili se čini da uključuje element prekogranične aktivnosti.

Protokolom države stranke priznaju SELEC-u međunarodnopravnu i pravnu i ugovornu sposobnost koja mu je nužna za obavljanje njegovih zadaća i ispunjenje njegovog cilja te prihvaćaju da isti na državnom području svake države stranke uživa povlastice i imunitete koji su neophodni u obavljanju njihovih zadaća.

Vlada RH na zatvorenom je dijelu sjednice upoznata s Protokolom VI. zasjedanja Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, potpisanim 17. rujna 2010. godine u Zagrebu.

Izmijenjena je Odluka o osnivanju Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača. Naime, sukladno članku 123. Zakona o zaštiti potrošača Vlada RH osnovala je i imenovala članove Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača, kao svoje savjetodavno tijelo koje čine predstavnici tijela nadležnih za pojedina područja zaštite potrošača. Budući da izmjenama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, osoba koja je do sada obavljala poslove predsjedatelja, nema u djelokrugu uprave područje zaštite potrošača, izmijenjen je predsjedatelj navedenog Vijeća.

Također je ispravljena pogrešno napisana organizacijska jedinica članice Vijeća iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙