FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit BASF-a upeterostručena

FRANKFURT, 28. listopada 2010. (Hina/AFP) - Njemačka kemijska grupa BASF objavila je u četvrtak da joj je neto dobit u trećem tromjesečju upeterostručena u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, na 1,25 milijardi eura.

U istom tromjesečju lani iznosila je 237 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Rezultati za treće tromjesečje potvrdili su prošlotjedno preliminarno izvješće, u kojem je BASF također objavio da su mu prihodi skočili za 23 posto na 15,8 milijardi eura zahvaljujući rastu aktivnosti u svjetskom gospodarsvu.

„Gotovo da i nije bilo naznaka uobičajenog sezonskog usporavanja i stopa iskorištenosti kapaciteta bila je visoka", priopćila je kompanija u četvrtak.

„Gotovo svaka tvrtka imala je koristi od toga. Poticaj rastu došao je iz svih regija“.

Temeljna dobit prije posebnih stavki skočila je za 77 posto na 2,2 milijarde eura, priopćeno je iz BASF, uz potvrdu prognoze za cijelu 2010.

„Očekujemo da će rast naših prihoda u 2010. tempom nadmašiti rast globalne kemijske proizvodnje“, izjavio je predsjednik kompanije Juergen Hambrecht.

„Ukupno ciljamo prihode od oko 63 milijarde eura i operativnu dobit prije posebnih stavki veću od osam milijardi eura“, dodao je.

Grupa je prošlog tjedna objavila da je prilagođena temeljna dobit prije kamata i poreza skočila u trećem tromjesečju za 89 posto na 6,4 milijarde eura i prognozirala da bi u ovoj godini mogla premašiti osam milijardi eura.

Prodaja je u trećem tromjesečju povećana u gotovo svim sektorima grupe, osim u odjelu za poljoprivredu koji obično bilježi slabiju prodaju u tom razdoblju, te u odjelu nafte i plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙