FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog orkanske bure zatvorena A1 od Sv. Roka do Maslenice

ZAGREB, 26. listopada 2010. (Hina) - Zbog orkanske bure dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorena je za sav promet, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.

Također zbog bure autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, u oba smjera, zatvorena je za: teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama.

Na Paškom mostu zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a na Krčkom mostu dodatno i za kombi vozila, te kamione s ceradom do 6 tona (II. skupina).

U Gorskom su kotaru proglašeni zimski uvjeti na sljedećim cestama:

- A6 između čvorova Bosiljevo i Kikovica

- D3 Stubica (Vrbovsko)-Kupjak-Delnice-Sopač-G. Jelenje-Kikovica

- D32 Prezid-Delnice

- D203 Brod na Kupi-Delnice

- D305 Parg-Čabar

- D501 Oštrovica-G. Jelenje

- ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ostale ceste na području Delnica i Čabra.

U ostatku zemlje kolnici su uglavnom mokri i skliski od kiše.

Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Iz istog razloga, promet teče jednim trakom, naizmjence, na državnoj cesti D 516 kod graničnog prijelaza Vitaljina, prema Crnoj Gori, (Dubrovačko-neretvanska županija).

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda, zbog sanacije nadvožnjaka. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na dionici autoceste A 1, između čvorova Lučko i Jastrebarsko, od 15. +500 do 17. +700 km, prometuje se dvosmjerno.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Trajekt na liniji Valbiska-Lopar (Krk-Rab) ne prevozi kamione i autobuse, a iz Lopara nije isplovio u 6 sati već ranije, dok iz Valbiske isplovljava u 7,40 sati, prema redu plovidbe. U prekidu je trajektna linija prema otoku Rabu (Jablanac-Mišnjak), te katamaranske linije iz Splita prema Lastovu i Visu. Trajekti i katamarani na ostalim linijama plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙