FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: muškarac s bombom odbija pregovarati

SPLIT, 26. listopada 2010. (Hina) - Policija u noći sa ponedjeljka na utorak poduzima krajnje napore ne bi li mirno riješila situaciju s muškarcem koji je u ponedjeljak poslijepodne ušao u cisternu na benzinskoj postaji Meterize između Splita i Solina i nakon toga prijeti aktiviranjem bombe koju drži u rukama, izvijestila je splitska policija.

Prema policijskim informacijama, muškarac nakon više pregovora s temeljnom i specijalnom policijom, te liječnicom i mjesnim župnikom, kasno navečer odbija daljnje pregovore s bilo kime.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Vranjic Nikola Peraica kasno navečer novinarima je izjavio kako osobno poznaje muškarca koji je zaposjeo cisternu držeći bombu.

"On je kao i ja iz Vranjica te sam s njim večeras uspio razgovarati", izjavio je Peraica. Dodao je kako muškarac kod sebe na cisterni ima više bombi ali da mu je rekao kako ih neće aktivirati jer ne želi nikoga ozlijediti. Peraica je objasnio kako je muškarac koji je zauzeo cisternu otvorio sve otvore na cisterni koja prevozi benzin ali je prazna.

Peraica je protumačio da je to dobro jer je veći dio plinskih para ishlapio kroz otvore pa bi u slučaju eksplozije "sve otišlo u zrak kroz otvore", a to znači, kako je objasnio, da ne bi prijetila bočna eksplozija koja bi eventualno mogla zahvatiti rezervoar na Ininoj benzinskoj pumpi na kojoj se nalazi cisterna.

Za muškarca se pouzdano zna da je bio sudionik Domovinskog rata, a Peraica je rekao da je taj muškarac nezadovoljan jer mu nije riješen status branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙