FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruđer Medikol Ciklotron započeo proizvodnju ciklotrona za potrebe PET/CT dijatnostike

ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - U Ruđer Medikol Ciklotronu (RMC) danas je započela proizvodnja radiofarmaceutika potrebnog za rad PET/CT uređaja koja bi, kako se najavljuje, trebala u potpunosti zadovoljiti potrebe svih pet PET/CT centara u Hrvatskoj, a dio i izvesti na tržišta zemalja u regiji,

Trenutno dnevna prizvodnja osigurava radiofarmaceutik FDG za 50-60 bolesnika, čime se mjesečno može obaviti nešto više od 1.000 pregleda PET/CT kamerama, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Hrvoje Prpić.

Sinteza radiofarmaceutika FMG predstavlja revoluciju u dijagnostici onkoloških bolesti, ali i dijagnostici kardioloških i neuroloških bolesti, jer se uz pomoć njega prikazuje metabolična aktivnosti tumorskih stanica, koje je moguće slikovno prikazati.

Upravljanje cijelim sustavom proizvodnje je automatizirano, a gotov proizvod se oprema u olovne kontejnere i posebna zaštitna kućišta u kojima se dostavlja do odredišta. Svakodnevna proizvodnja zahtijeva trenutnu kontrolu pa je RMC opremljen najsuvremenijim laboratorijem za kontrolu kvalitete.

RMC su zajednički osnovali Institut Ruđer Bošković, Poliklinika Medikol d.o.o. i Ruđer Inovacije d.o.o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙