FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Mikić uložio žalbu na kvalifikaciju djela

KARLOVAC, 25. listopada 2010. (Hina) - Milan Mikić, okrivljenik za ljetošnje ubojstvo gušenjem 88-godišnje Ane Klipe u Latinu zbog tristo kuna, protiv kojeg je u petak državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo pred Županijskim sudom optužnicu za kazneno djelo teškog ubojstva, uložio je danas žalbu na kvalifikaciju djela, doznaje se od suca Ante Ujevića, kojem je predmet dodijeljen na suđenje.

Po Ujevićevim riječima optuženik se žalio i na optužnicu i na rješenje o produljenju pritvora, o čemu će odlučivati Vrhovni sud, te se za sada ne zna kad će suđenje početi i pod kojom optužbom.

Mikić je optužen da je Anu Klipu 30. lipnja 2010. u obiteljskoj kući u Latinu kod Plaškog, pošto mu nije htjela dati svoj novac, više puta udario u glavu, rukama uhvatio za vrat i ugušio. Nakon toga je pretražio kuću, uzeo i zadržao tristo kuna.

Županijsko državno odvjetništvo je tražilo zbog težine djela i mogućnosti bijega da se okrivljeniku produlji pritvor, to više što je nakon ubojstva, a prije nego se sam predao policiji, tri tjedna bio u bijegu po šumama u Lici, u čemu je imao sudionika ili prikrivača.

Mikićev sudionik i prikrivač bio je 19-godišnji Goran Oskoruš, koji je 14. listopada na karlovačkom županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu za pokušaj ubojstva policajca Danijela Božičevića, jer je na njega nasrnuo mačetom 9. srpnja u Podhumu Plaščanskom, upravo da bi policiju onemogućio da uhiti njega i Mikića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙