FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad europskih burzovnih indeksa

LONDON, 22. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama vodeći indeksi jutros blago pali, nakon što su jučer dosegnuli najviše razine u šest mjeseci, a ulagači su oprezni uoči sastanka čelnika skupine G20 najvećih svjetskih gospodarstava.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.090 bodova, nakon što je jučer ojačao 0,6 posto, dosegnuvši najvišu razinu od travnja.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u minusu između 0,1 i 0,4 posto.

Na sastanku financijskih ministara skupine G20 najvećih svjetskih gospodarstava, koji se u petak i subotu održava u Južnoj Koreji, očekuje se burna rasprava o tečajevima valuta.

Očekuje se da će razvijene zemlje tražiti od zemalja u razvoju da dozvole znatnije jačanje svojih valuta i tako smanje viškove u trgovinskim bilancama.

O ishodu sastanka G20 ovisi kako će se dalje kretati tečajevi valuta, stoga su, kažu analitičari, ulagači oprezni.

Pod pritiskom je jutros rudarski sektor, zbog pada cijena sirovina, dok je među najvećim dobitnicama, s rastom cijene za 5,8 posto, dionica Ericssona jer je taj švedski proizvođač telekomunikacijske opreme izvijestio o boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,5 posto, na 9.426 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙