FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić se sastao s predsjednikom Saveznog ustavnog suda Njemačke

ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić susreo se u četvrtak u Hrvatskom saboru s predsjednikom Saveznog ustavnog suda Savezne Republike Njemačke Andreasom Vosskuhleom s izaslanstvom, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji i tekućim radnim sastancima predstavnika ustavnih sudova Hrvatske i Njemačke u Zagrebu s ciljem razmjene iskustava i znanja, nedavnoj izmjeni Ustava Republike Hrvatske koja je omogućila donošenje pratećih ustavnih zakona te zakonodavnim aktivnostima Hrvatskog sabora s ciljem prilagodbe hrvatskog zakonodavstva europskome.

Predsjednik Sabora i predsjednik njemačkog ustavnog suda izrazili su suglasno stajalište kako je ustavni sud snažan stup stabilnosti pravnog poretka svake zemlje, koji svojim radom daje veliki doprinos razvoju društva.

U pogledu odluka ustavnih sudova potvrđen je i načelni stav da javnost uoči donošenja odluka o određenim otvorenim pitanjima ima pravo na stručni dijalog na znanstvenoj razini, pod jasnom pretpostavkom da se te odluke, kada ih ustavni sud jednom donese, u konačnici uvažavaju i poštuju, prema priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙