FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Padobranci" Male scene u londonskom Barbican centru

ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja" kazališta Mala scena iz Zagreba gostovat će u slavnom Barbican Centru u Londonu, izvijestila je večeras ta kazališna kuća.

U priopćenju se ističe da u London predstava stiže nakon četverogodišnjeg putovanja na više od trideset festivala i međunarodnih gostovanja.

Predstava je obišla cijeli svijet, igrala na svim kontinentima na najznačajnijim pozornicama od Sydney Opera House, Kennedy Centra u Washingtonu, Koenji kazališta u Tokiju, dolazi i na pozornicu londonskog doma Royal Shakespeare Company, dodaje se u priopćenju.

Od 21. do 28. listopada umjetnici Tomislav Krstanović i Kristina Bajza Marčinko odigrat će čak 12 izvedbi u dvorani Pit Barbican Centra, a londonska premijera na koju su pozvani kritičari održat će se 21. listopada.

Predstava je nastala prema ideji Ivice Šimića koji je, zajedno s Larisom Lipovac i Damirom Klemenićem, umjetnicima koji su u prvoj postavi u predstavi i igrali, želio pokazati da je djeci već od treće godine na više, moguće približiti i „teške“ pojmove kao što je to na primjer - gravitacija, kaže se, uz ostalo, u priopćenju.

Dramaturginja predstave je Nana Šojlev, kostimografkinja Hana Letica, skladatelj Alen Kraljić, likovno oblikovanje osmislila je Marta Crnobrnja, a producentica je Vitomira Lončar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙