FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maloljetnik koji je bacio bombu priveden u Istražni centar

SOLIN, 20. listopada 2010. (Hina) - Mladić koji je osumnjičen da je u nedjelju ujutro bacio ručnu bombu na parkiralište solinske policijske postaje priveden je popodne u Istražni centar Županijskog suda u Splitu, priopćeno je na izvanrednoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Sedamnaestogodišnji mladić je osumnjičen za kazneno djelo općeopasne radnje, a policija još ne zna motiv tog njegovog čina, rečeno je na konferenciji za novinare.

Neslužbeno se doznaje da je mladić bombu bacio vozeći motocikl na povratku kući iz noćnog provoda tijekom kojega je po kafićima konzumirao alkohol, te da je pronađen po otisku prsta na dijelu bombe. Maloljetnika su, kako se neslužbeno doznaje, inspektori brzo pronašli jer je već od prije u prekršajnoj i kriminalističkoj evidenciji.

On je bombu na parking prostor policijske postaje bacio u nedjelju u 7,12 sati. U zgradi su bila dva policijska djelatnika koji nisu ozlijeđeni, a oštećena su četiri službena policijska vozila i pet civilnih automobila koji su prije više godina privremeno oduzeti.

Policija je odmah nakon događaja obavila 90 razgovora, 18 je osoba kriminalistički istražila, sedam je ljudi poligrafski testirano, pretraženo je devet stanova i jedan poslovni prostor, te motocikl u vlasništvu 17- godišnjaka. Pritom je kod tri osobe pronašla 36 grama marihuane, 5 grama bijele praškaste materije nepoznatog sastava, manju količinu streljiva, a u motociklu počinitelja 18,3 grama marihuane. U istraživanju je sudjelovala i očevidna ekipa Centra za kriminalistička vještaćenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙