FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: otvoreno 63. svjetsko natjecanje harmonikaša

VARAŽDIN , 19. listopada 2010. (Hina) - Večeras je u Varaždinu počelo 63. svjetsko natjecanje harmonikaša, koje je okupilo tristotinjak sudionika iz 30 zemalja, pa i onih najudaljenijih, poput Kine, Brazila i Novog Zelanda.

Najbolji harmonikaši svijeta natjecat će se do nedjelje u sedam kategorija, a o pobjednicima će odlučiti međunarodni stručni žiri.

Pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Svjetsko natjecanje harmonikaša organiziraju Međunarodno udruženje harmonikaša i Hrvatsko društvo harmonikaških pedagoga.

"Varaždin je odabran jer smo bili sigurni da kao grad kulture ima sve što je potrebno za ovako veliko natjecanje", rekla je predsjednica Hrvatskog društva harmonikaških pedagoga Vjera Odak.

Natjecanje je otvoreno večeras svečanim koncertom u varaždinskom kazalištu, gdje su nastupili Akademski harmonikaški orkestar Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule i Varaždinski komorni orkestar. Na programu su bila djela hrvatskih kompozitora, među kojima su Ivo Josipović, Mladen Tarbuk i Branko Bobić. Koncertni program se nastavlja u petak, 22. listopada velikim koncertom hrvatskih harmonikaških orkestara, a završni koncert će se održati u subotu, 23. listopada. Uz pobjednike natjecanja, na tom će koncertu nastupiti i "Svjetski harmonikaški orkestar", sastavljen od 138 harmonikaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙