FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: priveden bivši radnik Salonita kojeg je za klevetu tužio bivši vlasnik

SPLIT, 18. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik Udruge oboljelih od azbestoze i bivši radnik tvrtke Salonit iz Vranjica kod Solina Grgo Mandić jutros je uhićen i priveden na ročište Općinskog suda u Zagrebu, gdje je obavljeno saslušanje na temelju tužbe za uvredu časti koju je protiv njega podnio bivši vlasnik Salonita Jozo Ćurković, koji je u bijegu od hrvatskih pravosudnih organa, priopćila je danas kasno poslijepodne Udruga za zaštitu okoliša "Barbarinac", koja je angažirana na rješavanju problema zbog azbesta u vranjičkoj tvrtki Salonit.

"Pri kraju današnjeg saslušanja Mandiću je pozlilo te je odvezen u zagrebačku bolnicu Sveti duh gdje su mu liječnici predložili ostanak šest dana na promatranju ali on je odlučio to ne prihvatiti te se u poslijepodnevnim satima iz Zagreba uputio u Vranjic", izjavio je tajnik udruge "Barbarinac" Mario Bašić.

Naglasio je kako je Mandić obolio od azbestoze radeći u tvrtki Salonit čiji je bivši vlasnik Jozo Ćurković, koji ga je tužio, već nekoliko godina u bjegu. Prije više od četiri godine DORH je pokrenuo optužnicu protiv Ćurkovića u kojoj ga se tereti za financijsku pronevjeru od oko 100 milijuna kuna, te je za njim hrvatsko Mininistartvo unutarnjih poslova raspisalo tjeralicu nakon bijega u BiH.

Ćurković je Mandića tužio za uvredu časti zbog njegove izjave medijima u kojoj je ovaj spominjao Ćurkovića.

"Mandić je javno izjavio ono što je pravosuđe ranije utvrdilo, te zbog čega se Ćurković na koncu i nalazi u bijegu", navodi se u priopćenju udruge "Barbarinac". Naglašava se kako je Ćurković, koristeći zakon, te vješto izbjegavajući rupe u zakonu, preko tima odvjetnika prisilio hrvatsko pravosuđe da jutros privede Grgu Mnadića na ročište u Zagreb, bez obzira što je Mandić samohrani otac troje maloljetne djece koja su nakon privođenja biloa ostala bez skrbnika.

Udruga "Barbarinac" tvrdi da Jozo Ćurković godinama "uživa u izbjeglištvu, u rodnoj Grbavici kraj Tomislavgrada u BiH", iako, kako se navodiu priopćenju, ima više od 40 kaznenih prijava.

" Zar je moguće da optuženi Ćurković, iz susjedne zemlje koristi 'pravo' kako bi debelo zafrknuo pravdu", stoji u priopćenju udruge "Barbarinac".

Ćurković, koji je podnio tužbu protiv Mandića, trebao je nazočiti današnjem ročištu u Zagrebu što se, kako su izvjestili u udruzi Barbarinac, nije dogodilo jer bi pri dolasku u Hrvatsku bio uhićen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙