FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC poziva političare da se okrenu rješavanju gospodarskih problema

ZAGREB, 18. listopada 2010. (Hina) - DC je danas pozvao stranke i političare, vlast i oporbu, da svu energiju usmjere na rješavanje gospodarskih problema, upozoravajući da je Hrvatska postala talac političke histerije koja je stvorena povratkom na političku scenu bivšeg premijera Ive Sanadera.

DC u priopćenju upozorava da se Hrvatska od svih zemalja zahvaćenih gospodarskom krizom najsporije izvlači, te ističe da bi svi političari svoje prioritete trebali vratiti pravim problemima, pri čemu, drže u toj stranci, interes prijevremenih izbora i za Sanaderove poteza ne mogu biti veći od interesa hrvatskih građana iscrpljenih gospodarskom krizom.

"Žalosna je činjenica da hrvatski građani dva puta stradavaju od poteza koje vuče odbjegli premijer. Umjesto maksimalnih napora na ubrzanoj obnovi gospodarstva i bržem izlasku iz krize, hrvatska politika svu energiju ulaže u teme o odbjeglom premijeru i o prijevremenim izborima", ističu u DC-u.

Upozoravaju da proganjanje nezakonitosti u visokoj politici već dulje vrijeme zasjenjuje sve druge procese, da je Sanaderov povratak donio potpuni zastoj u životu Hrvatske, te da su stoga teme od presudnog značaja za razvoj zemlje pale u drugi plan.

Neospornom pritom činjenicom drže da je vlada učinila ogroman iskorak time što je borbu protiv korupcije učinila slobodnom da uđe u visoke političke strukture te da taj put hrabro i odlučno treba nastaviti, ali i ističu da se Hrvatska treba vratiti onim bitnim životnim temama izlaska iz krize i procesu ekonomskog oporavka.

Zahtjev oporbenih stranaka za izglasavanje nepovjerenja vladi ocjenjuju legitimnim, ali i naglašavaju da bi taj čin ovog trenutka još više usporio gospodarske procese u zemlji.

"Demokratski centar drži da je potrebno svu energiju usmjeriti na rješavanje gospodarskih problema, za što odgovornost moraju snositi i vlast i oporba. Stoga DC poziva sve političare da se osvjeste prije nego 'u punoj brzini udare o betonski zid'", zaključuje DC u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙