FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 100. obljetnica Sveučilišne organizacije HSS-a

ZAGREB, 16. listopada 2010. (Hina) - Sveučilišna organizacija HSS-a obilježila je danas 100. obljetnicu svečanom sjednicom u stranačkoj središnjici na kojoj su istaknute tradicionalne vrijednosti - rada, morala i poštenja koje i danas privlače mnoštvo mladih u HSS.

Nauk braće Radić - pravda, poštenje i socijalna država, tradicijske su vrijednosti hrvatskog naroda koje HSS približava mladim ljudima i prilagođava suvremenim uvjetima života, istaknuo je predsjednik stranke Josip Friščić.

Osvrnuo se i na optužbe da je HSS previše tradicionalan i okrenut selu, istaknuvši da se zalažu za očuvanje hrvatskih tradicija u suvremenim uvjetima, a da su na pravome putu, dodao je, dokazuje i 20.000 novih članova koje su u zadnje tri godine privukli u stranku.

Poručio je i kako HSS ne želi biti sindikat sela, već aktivno sudjelovati u svim gospodarskim i političkim procesima jer samo tako može pomoći hrvatskom selu i očuvanju obiteljskih gospodarstava.

Obraćajući se predstavnicima europskih studentskih udruženja, Friščić je istaknuo kako se HSS zalaže za ulazak Hrvatske u europske integracije, ali ne pod svaku cijenu i pod bilo kakvim uvjetima. "Moramo zaštititi proizvodnju hrane, prerađivačku industriju i turizam", poručio je naglasivši da će se HSS za to zauzimati jednako dosljedno kao što se odupirao trgovinama hrvatskim teritorijem.

U tome, dodao je Friščić, stranka velike nade polaže u svoju mladež, koja će hrvatske interese braniti na europskom desnom političkom centru.

Na sjednici su bili i predstavnici Mladeži HDZ-a, u čije je ime Ante Topalović, izrazio nadu da će "u budućnosti mladi HDZ-a i HSS-a još bolje surađivati". Obje stranke, i HDZ i HSS, veliku nadu polažu na inovativnost i pokretačku snagu svoje mladeži, poručio je Topalović.

Svečanoj sjednici HSS-ovih sveučilištaraca odazvali su se predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić, član stranačkog predsjedništva Jadranko Husarić, predsjednik slavonskog regionalnog HSS-a Davor Vlaović, predsjednica Stručnog vijeća HSS-a Željka Gudelj Velaga, te predsjednik europskih demokratskih studenata Bence Bauer.

Sveučilišna organizacija HSS-a kao unutarstanačka asocijacija, osnovana davne 1910. godine, djelovala je do Drugog svjetskog rata. Ponovno je obnovljena 1995. godine, kao jedna je od najstarijih studentskih organizacija desnoga centra u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙