FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBMS osudio divljački čin uništavanja hrvatske zastave u Vukovaru

ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) danas je oštro osudilo divljački čin uništavanja hrvatske zastave na ograđenu školskom igralištu Srednje strukovne škole u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju, priopćeno je iz tog ministarstva.

"Smatramo nedopustivim to oskvrnuće jednog od najvažnijih državnih simbola, napose zbog činjenice da su za samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku mnogi hrvatski branitelji položili svoje živote te se stoga tim činom omalovažavaju njihove žrtve", ističe MOBMS te izražava nadu da će mjerodavna hrvatska tijela kazniti počinitelje.

Na ograđenom školskom igralištu Srednje strukovne škole u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju jučer su četiri maloljetne osobe pokidale, a zatim i zapalile hrvatsku zastavu, izvijestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

Maloljetnici, od kojih su dva s područja Borova, a po jedan s područja Vukovara i Nove Gradiške, sinoć su kazneno prijavljeni i privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙