FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: Dunav nije onečišćen

ZAGREB, 13. listopada 2010. (Hina) - Dosadašnjim analizama vode Dunava u Hrvatskoj nije utvrđeno onečišćenje uzrokovano ekološkom katastrofom u Mađarskoj, odnosno sve izmjerene vrijednosti su u skladu s uobičajenim koncentracijama kao i u sustavnu praćenju prijašnjih godina, priopćila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U priopćenju se navodi da dežurne službe Hrvatskih voda u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije nastavljaju pratiti kakvoću vode Dunava u Hrvatskoj. Voda se uzorkuje dva puta na dan na 1429. kilometru Dunava kod Batine na graničnom profilu s Mađarskom.

Mjere nadzora i uzorkovanja vode provodit će se i nadalje, ovisno o razvoju stanja u Mađarskoj, te rezultatima analiza i procjeni stanja nadležne vodopravne inspekcije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, navodi u priopćenju DUZS.

Mađarski premijer Viktor Orban posjetio je područje zapadne Mađarske poplavljeno otrovnim muljem oko tvornice aluminija, a njegova bi vlada danas trebala odlučiti hoće li se ondje proizvodnja nastaviti nakon nesreće u kojoj je poginulo najmanje devet i ozlijeđeno 150 ljudi.

Po najnovijim provjerama, nema novih oštećenja na zidovima velikoga spremnika, izjavila je glasnogovornica tima za izvanredna stanja Gyorgyi Tottos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙