FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanaderova novogodišnja čestitka hrvatskim građanima

ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader uputio je danas novogodišnju čestitku Hrvaticama i Hrvatima te svim građankama i građanima Hrvatske.
ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader uputio je danas novogodišnju čestitku Hrvaticama i Hrvatima te svim građankama i građanima Hrvatske.

Zaželjevši, u svoje i u ime Vlade, građanima sretnu Novu 2007., premijer Sanader je ocijenio kako je u godini koja je za nama ojačano hrvatsko gospodarstvo.

Naveo je da je makroekonomska politika Vlade, uz kontinuirano usporavanje rasta vanjskog duga, povećala zapošljavanje, izvoz i industrijsku proizvodnju, te smanjila deficit državnog proračuna.

"Uspješno smo završili jedan veliki projekt - vraćanje duga umirovljenicima. Isplatili smo prvu i drugu ratu povrata duga umirovljenicima, u idućoj godini nastavljamo s isplatom druge dvije rate povrata duga umirovljenicima. Svjesni iznimne važnosti obitelji, utvrdili smo Nacionalu populacijsku politiku i proveli niz mjera u cilju osiguravanja očuvanja obitelji kao najviše društvene vrijednosti za svakog čovjeka. Nastavili smo izgradnju autocesta i plinofikaciju Hrvatske", ističe premijer.

Ocijenio je da je u 2006. učinjen velik korak na planu pristupanja Hrvatske NATO-u i Europskoj uniji, te naglasio kako u 2007. očekuje intenzivan nastavak uz ubrzano otvaranje i zatvaranje puno poglavlja.

Najavio je i nastavak gospodarskih reforma, jačanje poticanja malog i srednjeg poduzetništva te nastavak socijalnog dijaloga i jačanje socijalnog partnerstva.

Premijer u čestitki obećava i da će u 2007. naći način za rješenje problema novih umirovljenika, te povrat duga primateljima obiteljskih i limitiranih mirovina.

"Učinit ćemo sve za ostvarenje naših glavnih ciljeva - povećanja zaposlenosti, rast standarda i jačanje socijalne sigurnosti svih naših građana. Uz potporu svih građanki i građana Republike Hrvatske, nastavit ćemo stvarati zemlju zadovoljnih građana, zemlju znanja i gospodarskog napretka - modernu europsku Hrvatsku", najavio je premijer Sanader u novogodišnjoj čestitki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙