FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgorjela športska dvorana karlovačke Osnovne škole Dubovac

KARLOVAC, 27. prosinca 2006. (Hina) - U požaru koji je izbio kasno popodne, u cijelosti je izgorjela športska dvorana karlovačke Osnovne škole Dubovac, a vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje vatre na školu.
KARLOVAC, 27. prosinca 2006. (Hina) - U požaru koji je izbio kasno popodne, u cijelosti je izgorjela športska dvorana karlovačke Osnovne škole Dubovac, a vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje vatre na školu.

U 16,15 sati djelatnici Operativno-komunikacijskog centra (OKC) Policijske uprave karlovačke uočili su dim i vatru u gradskoj četvrti Dubovac te o tome obavijestili vatrogasce.

Vatrogasci su na intervenciju izašli za nekoliko minuta, no budući da je vatra zahvatila cijelu športsku dvoranu nisu je mogli spasiti, ali su spriječili njeno širenje na školu, doznaje se u OKC-u karlovačke PU.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foschio izvijestio je na mjestu događaja kako je "u 17,10 sati požar lokaliziran" te kako je "tek tada postalo izvjesno da se požar najvjerojatnije neće proširiti na školsku zgradu, vezanu na športsku dvoranu jednim prolazom".

Ravnatelj škole Ilija Kordić nije mogao reći ništa o mogućim uzrocima požara.

Prema izjavama nekih građana koji su bili u blizini požarišta, neposredno prije izbijanja požara čula se eksplozija.

Vlatko Cegur, načelnik Odjela kriminalističke policije PU karlovačke rekao je da će očevid biti obavljen sutra te da će mu nazočiti i vještaci zagrebačkog Centra za kriminalističko vještačenje.Tada će se moći utvrditi je li eventualna eksplozija uzrok ili posljedica požara.

Na mjesto požara došli su i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić i saborski zastupnik Vlado Jelkovac, koji je procijenio kako je riječ o velikoj materijalnoj šteti od oko 10 do 12 milijuna kuna, jer je športska dvorana totalno uništena. No dodao je kako je sreća što u požaru, prema informacijama policije i vatrogasaca, nitko nije stradao.

I nakon sat i pol intervencije vatrogasaca, športska dvorana karlovačke Osnovne škole Dubovac još uvijek gori otvorenim plamenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙