FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Zajednička suradnja HOO-a i HRT-a na Programu "plus"

ZAGREB, 27. prosinca 2006. (Hina) - Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop potpisali su u srijedu ugovor o zajedničkoj suradnji HOO-a i HRT-a u realizaciji Programa Plus Hrvatske televizije.
ZAGREB, 27. prosinca 2006. (Hina) - Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop potpisali su u srijedu ugovor o zajedničkoj suradnji HOO-a i HRT-a u realizaciji Programa Plus Hrvatske televizije.

Cilj zajedničke suradnje Hrvatske radiotelevizije kao dugogodišnjeg partnera HOO-a i člana POOL-a te krovne sportske organizacije jest informiranje u sklopu sportskih aktivnosti i promicanja načela olimpizma, tolerancije i fair playa u sportu i uopće u društvenom životu, a kroz aktivnosti HOO-a i nacionalnih sportskih saveza. Zajednička suradnja, koja će po potrebi od strane HOO-a zahtijevati i financijski angažman, uključivat će prezentaciju komercijalno manje atraktivnih sportova, informiranje o pripremama hrvatske olimpijske reprezentacije za Olimpijske igre u Pekingu te o međunarodnim natjecanjima kojima je Hrvatska domaćin, a koja se održavaju u organizaciji HOO-a ili nacionalnih sportskih saveza. Jedna od zadaća jest i informiranje javnosti o događanjima u sportovima koji nisu medijski eksponirani ili komercijalno isplativi. S tim u vezi, ugovorom su i imenovane nadležne osobe za koordinaciju u realizaciji ugovora; sa strane HRT-a to će biti urednik sportske redakcije HTV-a Željko Vela, a sa strane HOO-a stručna suradnica za informacijsko-dokumentacijske poslove Gordana Gaćeša.

Mirko Galić izrazio je zadovoljstvo što na kraju ove iznimno sportski uspješne godine, HOO i HRT proširuju dosadašnju dugogodišnju i uspješnu suradnju, rekavši kako HRT kao jedna od europskih javnih televizija, sportu poklanja veliku pažnju jer su svjesni svoje odgovornosti prema društvu, a s ciljem promicanja hrvatskog sporta i populariziranja manje poznatih i zastupljenih sportova.

"Ovaj ugovor dokaz je plodne i korisne suradnje HOO-a i HRT-a čime će Hrvatska televizija ostati glavni kanal hrvatskog sporta prema javnosti" zaključio je Galić.

Predsjednik Mateša rekao je kako bi hrvatska javnost ostala uskraćena najvećih sportskih uspjeha da nema HTV-a koji je tradicionalno jedan od glavnih partnera HOO-a na zimskim i ljetnim Olimpijskim igrama. Također je dodao kako je sportska redakcija HTV-a dosadašnjim kvalitetnim radom doprinijela širenju temeljnih olimpijskih načela i ljepote sporta uopće.

Ugovor na neodređeno vrijeme potpisan je uz nazočnost predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, ravnatelja glazbene produkcije HRT-a Josipa Guberine i urednika sportske redakcije HTV-a Željka Vele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙