FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Branimira Glavaša pregledali zagrebački liječnici

OSIJEK, 27. prosinca 2006. (Hina) - U Jedinici intenzivnog liječenja osječke Kliničke bolnice danas su nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša pregledali zagrebački liječnici internist Vladimir Gašparović i psihijatrica Vera Šmalc Folnegović.
OSIJEK, 27. prosinca 2006. (Hina) - U Jedinici intenzivnog liječenja osječke Kliničke bolnice danas su nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša pregledali zagrebački liječnici internist Vladimir Gašparović i psihijatrica Vera Šmalc Folnegović.

Zagrebački liječnici pregledali su ga na temelju zahtjeva istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca, vezano uz odlučivanje o Glavaševoj procesnoj nesposobnosti ili sposobnosti u sudskom postupku u tzv. slučaju "garaža".

O rezultatima pregleda sudski medicinski vještaci iz Zagreba očitovat će se sutra na Županijskom sudu u Zagrebu, izjavio je prof. dr. Aleksandar Včev, predsjednik osječkog Stručnog liječničkog konzilija.

Dodao je kako nije bio nazočan dok su zagrebački liječnici pregledavali Branimira Glavaša, no da su oni prije toga dobili uvid u osječku liječničku dokumentaciju, te da je pregled trajao oko sat vremena.

Dr. Včev izvijestio je da je Branimir Glavaš i danas u vrlo složenom psiho-fizičkom stanju, da i dalje odbija sve dijagnostičke postupke i terapijske mjere te pristaje uzimati samo malo vode.

Istaknuo je kako se "zbog odbijanja dijagnostike i terapijskih mjera, Glavaš nalazi u sve složenijem zdravstvenom stanju".

Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš 26. listopada, odmah po dolasku u zagrebački zatvor Remetinec, počeo je štrajk glađu, koji je trajao do 2. prosinca, kada je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec privremeno prekinuo istragu u sudskom postupku koji se vodi protiv Glavaša na zagrebačkom sudu, te ukinuo pritvor.

Glavaš je 2. prosinca prevezen u osječku Kliničku bolnicu, gdje je Stručni liječnički konzilij, kojemu je predsjednik dr. Aleksandar Včev, počeo s njegovim liječenjem.

"Nažalost, premda smo molili da nas se mjesec dana ostavi na miru da pokušamo pomoći pacijentu, od 13. prosinca, kada je dobio sudsku pismenu, Glavaš odbija liječenje i uzima samo vodu", kazao je Včev. Glavašu je jučer bilo dva mjeseca kako odbija hranu, te uzima samo malo vode.

Odvjetnički tim Branimira Glavaša zatražio je prošli tjedan izuzeće iz liječničkog konzilija dr. Vladimira Gašparovića, uz obrazloženje da je riječ o liječniku koji je zet bivšeg načelnika osječke policije s kojim je Glavaš bio u sukobu 1990., kada je organizirao demonstracije protiv ondašnje policije.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević danas je izjavio kako - da je on sudac - "ni trenutka ne bi dvojio da dr. Gašparović ne može biti u liječničkom timu zbog sukoba interesa".

Kako je Branimir Glavaš primio zagrebačke liječnike za sada se ne zna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙