FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. prosinca

ZAGREB, 26. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 27. prosinca.
ZAGREB, 26. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 27. prosinca.

SPLIT/MARINA - Ključeve i rješenja za useljenje u 10 stanova u Imotskom i 14 stanova u Vrgorcu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata uručit će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (prostorije Poglavarstva Splitsko-dalmatinske županije, Ulica Domovinskog rata 2, u 10,30 sati). Potpredsjednica Kosor će zatim otvoriti novu bolničku kuhinju u Kliničkoj bolnici "Split" te uručiti prigodne darove djeci koja se nalaze na liječenju na dječjem Onkološkom odjelu Kliničke bolnice "Split" (Klinička bolnica "Split", u 11,45 sati). U 13 sati potpredsjednica Kosor otkrit će spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja općine Marina (selo Vrsine, općina Marina).

VUKOVAR - U Poglavarstvu Grada Vukovara bit će upriličena primopredaja Uvjerenja o utvrđenoj minskoj nezagađenosti sedam okućnica u Vukovaru. Tvrtka Geofoto iz Zagreba uključila se u akciju "Kvadrat mira" donirajući 100.000 kuna za okućnice u Vukovaru. Primopredaji će nazočiti Tomislav Šota, gradonačelnik Vukovara, Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Zvonko Biljecki, vlasnik tvrtke Geofoto, predstavnik tvrtke Istraživač iz Nuštra, Zlatko Pavlović, koordinator za razminiranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice HCR-a u Osijeku. Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth najavit će i nastavak aktivnosti uklanjanja mina sredstvima prikupljenim u akciji "Kvadrat mira" (Ured gradonačelnika Grada Vukovara, Dr. Franje Tuđmana 1 u 11 sati).

BJELOVAR - Potpisivanje ugovora o izradi Studije izvodivosti gospodarske uporabe geotermalne energije na lokaciji Velika Ciglena pokraj Bjelovara. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak i dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić. Potpisivanju ugovora nazočit će potpredsjednik Vlade Damir Polančec i državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić Šapić. Na inicijativu Grada Bjelovara o mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije na geotermalnom polju Velika Ciglena, projekt je u studenome 2006. podržan na sjednici Vlade, a HEP se odazvao prijedlogu pokretanja tog strateški važnog projekta (Velika vijećnica Grada Bjelovara, Trg E. Kvaternika 2/I, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu hrvatske premijere animirano-igranog filma "Arthur u zemlji Minimoya" na kojoj će sudjelovati i sam autor filma, slavni francuski redatelj Luc Besson. Na konferenciji će sudjelovati i Veno Parašilovac - hrvatski Arthur, odnosno dječak koji je posudio (hrvatski) glas glavnom liku iz filma, Ivana Wagner - redateljica hrvatske verzije filma te Hrvoje Krstulović i Silvija Manestar - direktor i direktorica marketinga tvrtke Blitz (hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1, u 9 sati). "Arthur u zemlji Minimoya" novi je Bessonov film, koji je nastajao čak pet godina i koji je postavio nove standarde u korištenju posebnih efekata na filmu. Hrvatska premijera filma održat će se u 20 sati u multipleksu Blitz Cinestar u Zagrebu. Crvenim tepihom uz hrvatske glumce koji su svoj glas posudili likovima iz filma prošetat će i sam redatelj Luc Besson.

RIJEKA - Svečana dodjela nagrada Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom repertoaru Hrvatske i Talijanske drame za sezonu 2005./2006., te najbolja operna ostvarenja u sezonama 2004./2005. i 2005./2006. (HNK Ivana pl. Zajca, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 8. Svjetskog kongresa osoba koje mucaju na kojoj će nazočiti i članovi počasnog odbora Kongresa pjevač Zlatan Stipišić Gibonni i saborski zastupnik Tonči Tadić. Kongres će se na temu "Uključenje: stvaranje našeg mjesta u društvu" održati od 6. do 11. svibnja 2007. u Cavtatu, a pokrovitelj mu je predsjednik Republike Stjepan Mesić (Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, Velika dvorana, u 12 sati).

Dežurni urednici za Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙