FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radaković: za ESB mjere HNB-a nisu šok mjere

RIJEKA,() - Predsjednik Uprave Erste & Steiermaerkische banke (ESB) Petar Radaković izjavio je danas da nove mjere Hrvatske narodne banke za ESB nisu "šok mjere".
RIJEKA,() - Predsjednik Uprave Erste & Steiermaerkische banke (ESB) Petar Radaković izjavio je danas da nove mjere Hrvatske narodne banke za ESB nisu "šok mjere".

ESB se pripremio na to i sve se više fokusira na domaću štednju, a ne na inozemna zaduženja, istaknuo je Radaković na predblagdanskom susretu s novinarima.

On očekuje da će kreditiranje i sljedeće godine biti u okviru postojećih cijena, odnosno da ne bi trebalo biti drastičnih promjena kamatnih stopa.

Hrvatska narodna banka jučer je najavila da s početkom 2007. na snagu stupaju i nove mjere središnje banke kojima će se ograničiti rast kredita na 12 posto u 2007., odnosno za svaki rast plasmana iznad te stope banke će biti obvezne upisati blagajničke zapise HNB-a u visini 50 posto od prekoračenja.

ESB i pisanom odgovoru na upit o najnovijim mjerama središnje banke ističe da odluka HNB-a neće posebno utjecati na planove Banke za 2007.

Za 2007. ESB je, prije donošenja novih mjera HNB-a, planirala rast do najviše 14 posto. To govori da su planovi ESB-a bili vrlo blizu stope od 12 posto koju je sada odredio HNB, tako da nova odluka HNB-a neće posebno utjecati na naše postavljene planove za 2007. godinu, navodi se u odgovoru.

Radaković je na susretu s novinarima najavio da će se ESB u sljedećem razdoblju fokusirati na financiranje stanovništva, malog i srednjeg poduzetništva, a izlaziti iz financiranja velikih sistema, kao što je brodogradnja.

U ESB su jako zadovoljni i poslovnom 2006. godinom. Iako su se uvjeti poslovanja mijenjali svaka tri mjeseca, ostvaren je očekivani rast bilance i zadržano treće mjesto na hrvatskom bankarskom tržištu, ističu iz ESB-a.

(Hina) xhsup ybn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙