Cijenu od milijun rupija (110 dolara) hotel opravdava kvalitetom sastojaka hamburgera: goveđe meso uvezeno iz japanskog Kobea, šampinjoni portobello iz Italije, francuska pačja pašteta i kruh s lukom kućne izrade.
Šef hotela Four Seasons priznaje da se do ideje o hamburgeru od 110 dolara nije došlo samo tako.
"Razmišljali smo o privlačnom proizvodu. Razgovarali smo o hamburgeru. Jasno, kad krećete s nečim novim, uvijek postoje sumnje. No, oni koji cijene hranu platit će za hamburger", kazao je Vindex Tengker.
Kazao je da je 20 hamburgera prodano u manje od tri tjedna. Svaki se hamburger služi s pomfritom i čašom vina.
Meso je dobiveno od vrste goveda zvanog u Japanu "kuroge Wagyu", prepoznatljive po crnim dlakama. Svaku se životinju masira na dnevnoj bazi, što je opušta i omekšava njezino meso. Hrani je se smjesom pomiješanom s pivom i sakeom.