FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanska vlada i ruski "Gazprom" potpisali Memorandum o izgradnji plinovoda

BEOGRAD, 20. prosinca (Hina) - Izaslanstvo srbijanske vlade u srijedu je u Moskvi s ruskom tvrtkom "Gazprom" potpisalo Memorandum o razumijevanju za izgradnju plinovoda preko Srbije.
BEOGRAD, 20. prosinca (Hina) - Izaslanstvo srbijanske vlade u srijedu je u Moskvi s ruskom tvrtkom "Gazprom" potpisalo Memorandum o razumijevanju za izgradnju plinovoda preko Srbije.

Realizacija tog projekta trebala bi početi iduće godine, a potpisivanjem Memoranduma za izgradnju plinovoda izražava se namjera da se preko zemalja istočne Europe izgradi plinovod kojim će se plin iz Rusije slati prema Italiji, kazao je srbijanski ministar gospodarstva Radovan Naumov, koji je potpisivanje Memoranduma nazvao "povijesnim trenutkom", dodajući da je to početak realizacije strategije energetskog razvoja Srbije do 2015. godine.

Vlada Srbije i "Gazprom" će, kako je najavljeno, formirati radne skupine koje će ispitati sve elemente budućeg ugovora o izgradnji, koje će svoje zaključke donijeti do srpnja iduće godine, kad bi trebala početi realizacija projekta, odnosno gradnja plinovoda dužine oko 400 kilometara, od bugarske granice preko Niša do granice s Hrvatskom, vrijednog oko milijardu dolara, koja bi trebala biti završena u roku dvije godine.

Prema riječima pomoćnika ministra energetike Slobodana Sokolovića, plinovod bi u punom kapacitetu mogao početi raditi za pet do šest godina.

Povodom potpisivanja Memoranduma predsjednik Srbije Boris Tadić uputio je poruku zahvalnosti ruskom predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, u kojoj kaže da je "Rusija je još jednom pokazala da tretira Srbiju kao prijatelja i saveznika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙