FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. prosinca 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 20. prosinca 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

TRENTO - Deseteročlana posada korisnika, članova obitelji i djelatnika službe za mentalno zdravlje u talijanskom Trentu isplovila je iz španjolskog Cadiza 10. studenoga, a za nešto više od mjesec dana preplovila je Atlantik i putovanje završila na Martiniku. Ekspedicija, koju je sama posada nazvala "Brod luđaka", u organizaciji Službe za zaštitu mentalnog zdravlja Trenta i udruge Base Italia Onlus službenog naziva "Unutarnji ocean", za cilja je imala rušenje predrasuda spram mentalnih oboljenja. Na brodu "Margaux" dugom 17 metara uz kapetana, novinara koji je snimao dokumentarni film, skipera člana udruge Base Italia Onlus, bio je i ravnatelj službe za zaštitu mentalnog zdravlja Trenta Renzo De Stefani. "Projekt je rođen kako bi se dao doprinos u borbi protiv stigme, nepovjerenja i marginalizacije, koja nije dobivena ni 30 godina nakon donošenja zakona Basaglia kojim su ukinute ludnice", rekao je De Stefani. Brod je išao rutom Kristofora Kolumba

LIMA - Peruanski predsjednik Alan Garcia u utorak je preporučio nov način uporabe lišća koke - na salatu. "Inzistiram da ju se može izravno i elegantno konzumirati u salati", rekao je Garcia stranim izvjestiteljima u predsjedničkoj palači, objašnjavajući kako konzumiranje biljke iz koje se dobija kokain "nikako ne može biti štetno". Takvom preporukom peruanski se predsjednik priključio svojim 'kolegama' iz Bolivije i Venezuele Evu Moralesu i Hugu Chavezu, koji koku promoviraju kao sastojak svega i svačega - od bezalkoholnih napitaka do paste za zube. Koka je u Andima stoljećima smatrana ljekovitom biljkom, a u Peruu je uzgajaju na oko 25 tisuća jutara i njezino lišće koriste za žvakanje, ili prodaju tvrtkama koje iz koke rade farmaceutski kokain, čaj ili ekstrakte za različite napitke.

WASHINGTON - Miss Amerike Tara Conner, koja je izložena kritikama zbog čestog obilaska barova i opijanja prije punoljetnosti, moći će zadržati svoju titulu ali uz uvjet da ode na rehabilitaciju, objavio je u utorka suvlasnik licence za izbor Miss Universe u SAD, Donald Trump. "Oduvijek sam vjerovao u drugu priliku", rekao je na konferenciji za tisak. Kazao je kako mu je Tara Conner objasnila da je došla iz malog grada u Kenntuckyu i da je upala u "vrtlog" New Yorka. "To je priča koja se dogodila već puno puta mnogim ženama i muškarcima koji su došli u 'Veliku jabuku'. Hjeli su svoju 'krišku' i otkrili da to nije tako lako", dodao je Trump. Conner je titulu osvojila u travnju i od tada živi u New Yorku. Uplakana misica se na konferenciji je zahvalila Trumpu na drugoj prilici koja joj puno znači i obećala da neće razočarati. "Rehabilitacija" ili liječenje od ovisnosti u SAD je postalo utočište za javne osobe kada se nađu u središtu afere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙