FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DORA dodijelila stipendije za 85 učenika i studenata

ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Humanitarna organizacija DORA danas je u prostorijama Hrvatske matice iseljenika dodijelila godišnje stipendije od po 500 kuna mjesečno za 85 učenika i studenata.
ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Humanitarna organizacija DORA danas je u prostorijama Hrvatske matice iseljenika dodijelila godišnje stipendije od po 500 kuna mjesečno za 85 učenika i studenata.

Također je dvadeset najsiromašnih obitelji, uglavnom s većim brojem djece, o kojima skrbi DORA, dobilo poklon-pakete, a najmlađi igračke.

Ugovore su sa stipendistima potpisale ravnateljica i predsjednica Upravnog odbora DORA-e Renata Gubić i Jadranka Granić.

DORA najveću pozornost pridaje obrazovanju siromašnih - ambicioznih i vrijednih učenika i studenata. Radi prikupljanja novca za stipendiranje nove generacije štićenika jesenas je pokrenula akciju "Želim biti...", koja je uspješno završena donatorskom večerom krajem studenoga na kojoj je prikupljeno 230.000 kuna, a nakon večere još su oko 100.000 kuna uplatili donatori, rekla je Gubić.

Zaklada DORA osnovana je na samom početku srpske agresije na Hrvatsku, u jesen 1991., kao prva nevladina organizacija u Hrvatskoj za pomoć djeci i mladeži, stradalnicima Domovinskog rata. Zaklada je počela s radom u okviru Hrvatske matice iseljenika, da bi se nakon dvije godine odvojila i registrirala samostalno kao udruženje građana, te se preregistrirala kao humanitarna organizacija DORA koja djeluje u prostorijama Hrvatske matice iseljenika. Na račune svojih štićenika dosad je uplatila više od pet milijuna eura pomoći. Evidencija DORE sadrži podatke o više od 5000 mališana koji su koristili neki od njezinih programa, rekla je Gubić.

Ravnateljica Hrvatske matice iseljenika Katarina Fuček rekla je da su stipendije lijepa božićna čestitka, te im poželjela da Božić dočekaju u okruženju prijateljstva, ljubavi i zajedništva - jer je to najvažnije.

Pater Vjenceslav Mihetec iz karmelićanskog samostana u Remetama istaknuo je važnost darivanja i pomaganja onima koji su u potrebi.

"Čovjek je Božja milina i Bog se za njega brine preko dobrih ljudi", rekao je te poručio da ne zaboravimo da nas je Bog stvorio da vodimo računa jedni o drugima i da budemo jamac Božje ljubavi. Stipendistima i djeci pater Mihetec poručio je: "Knjigu u šake, pamet u glavu, molitvu u dušu i ljubav u srce - i nitko vam ništa neće moći!"

Dodjeli stipendija i darova nazočna je bila i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙