FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 15. prosinca

ZAGREB, 15. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 15. prosinca.
ZAGREB, 15. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 15. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić održat će predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti na temu "Hrvatska u Drugom svjetskom ratu i moderna Hrvatska" (palača Akademije, Zrinski trg 11, u 10 sati).

ZAGREB - U nastavku 23. sjednice Hrvatskog sabora, zadnjeg dana ovogodišnjeg zasjedanja, zastupnici će raspravljati o Vladinom prijedlogu da se Odluka o proširenju jurisdikcije Hrvatske na Jadranu promijeni na način da se Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas (ZERP) na članice EU počne primijenjivati najkasnije 1. siječnja 2008. Uz Vladin prijedlog, Sabor će objedinjeno raspraviti i zajednički prijedlog HSS-a i SDP-a da se ZERP aktivira odmah, te HSP-ov prijedlog da se proglasi gospodarski pojas i također primijeni odmah. Sabor bi trebao raspraviti i Vladin prijedlog izmjena Zakona o nadzoru državne granice koje omogućavaju da hrvatski ribari ulaze u ZERP bez obavljanja carinske kontrole, ako se u roku 36 sati vrate u svoju matičnu ili drugu hrvatsku luku. Nakon što raspravi te prijedloge, Sabor bi o njima trebao i glasovati, kao i o drugim ranije raspravljenim točkama (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

SESVETSKI KRALJEVEC - Novi pogon za toplinsku preradu životinjskih nusproizvoda po europskim standardima, u što je uloženo 25 milijuna kuna, pustit će u rad podpredsjednik Vlade RH zadužen za gospodarstvo Damir Polančec, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, ravnatelj Uprave za veterinarstvo Mate Brstilo i predsjednik Uprava Agroproteinke d.d. Ivica Grlić (Industrijska cesta b.b., u 11 sati).

BOGOJEVO - Željeznički most između Erduta i Bogojeva sa strane mosta Bogojevo u Srbiji otvorit će u 12 sati državni tajnik za razvitak u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka RH Zdravko Livaković i ministar za kapitalne investicije Republike Srbije Velimir Ilić, a svečanosti će nazočiti i veleposlanice Norveške i Belgije u Hrvatskoj, zemalja koje su donirale za most 200 tisuća eura. Nakon toga je zakazana konferencija za novinare na željezničkoj stanici Bogojevo (u 12,30 sati).

SLAVONSKI BROD - Konferencija za novinare o modelu stambenog zbrinjavanja Vlade RH za bivše nositelje stanarskog prava održat će se nakon radnog sastanka gdje će predstavnici hrvatske Vlade predstaviti taj model izbjegličkim udrugama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore (hotel "Savus", Trg A. Starčevića 2a, u 12 sati).

KOPRIVNICA - Suradnja HSS-a i HSLS-a je tema konferencije za novinare koju će u Koprivnici održati čelnici tih dviju stranaka Josip Friščić i Đurđa Adlešić (zgrada Županije, Ul. Antuna Nemčića 5, u 12 sati).

SPLIT - U Split stiže nosač helikoptera "Jeanne d'Arc" koji će u splitskoj luci ostati do 19. prosinca, zajedno sa Školskom grupom za mornaričke časnike, u okviru suradnje između Francuske nacionalne mornarice i Hrvatske ratne mornarice. Program za novinare počinje u 13 sati, razgledavanje broda bit će u 14 sati, a konferencija za novinare zapovjednika broda u 15 sati.

ZAGREB - Završnim riječima odvjetnika Hrvoja Petrača na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje skupini optuženoj za otmicu sina generala Vladimira Zagorca. USKOK je zatražio od suda da ponovi raniju presudu kojom je Hrvoje Petrač osuđen na šest godina zatvora (Županijski sud u Zagrebu, Zrinski trg 5, u 9 sati).

KOPRIVNICA - Prvo ročište na Županijskom sudu u Koprivnici bit će u postupku protiv Dražena Dorčeca (33) iz Kalinovca, optuženog za dvostruko ubojstvo iz koristoljublja u poslovnici Fina-e u Đurđevcu, a koje se odigralo prije točno dva mjeseca, 14. listopada (u 9 sati). Dražen Dorčec je optužen zbog ubojstva iz koristoljublja zaštitara Sokol Marića i rođaka Miroslava Benšića te umirovljenika Ivana Matiševa-Tvigija, koji su se, uz još nekoliko građana i djelatnika, u vrijeme razbojstva zatekli u poslovnici Fina-e. Svoj postupak pokušao je opravdati velikim dugovima rodbini i poznanicima u koje je zapao zbog ovisnosti o klađenju.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "3-2-1, kreni!", zbornika radova u povodu 70. godine života Ante Peterlića u izdanju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta bit će u kinu Tuškanac, (Tuškanac 1, u 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙