FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 14. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. prosinca.
ZAGREB, 14. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 14. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski bi sabor u nastavku zasjedanja trebao razmotriti niz zakonskih prijedloga, među kojima je i Vladin prijedlog dopuna Zakona o odlikovanjima i priznanjima. Predloženom dopunom propisalo bi se da se za sudjelovanje ili drugi doprinos u ratu mogu dodjeljivati samo odlikovanja i priznanja utvrđena zakonom, dok bi jedino predsjednik Republike takva priznanja mogao dodjeljivati i temeljem drugih propisa. Zastupnici bi trebali razmotriti i prijedlog izmjena Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Vlada predlaže da se taj zakon, uz druge državne, županijske i lokalne dužnosnike, odnosi i na predsjednika, potpredsjednika te članove Državnog izbornog povjerenstava. Pred Saborom je i prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika, kojim se utvrđuju koeficijenti plaća predsjedniku i članovima Državnog izbornog povjerenstva (DIP). (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske (Vlada, Trg sv. Marka 2, u 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Glavnu podružnicu Zagreb Hrvatskog kulturnog društva Napredak gdje će mu biti uručena Velika plaketa za potporu Napretku i za stvaranje dobre klime u odnosima RH i BiH (Napretkov neboder, Bogovićeva 1/I, u 10 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac nazočit će svečanoj dodjeli "Nagrade Ivan Filipović" za 2005. godinu. Tom prigodom ministar Primorac obratit će se nazočnima. (Preporodna dvorana, Opatička 18, u 12,00 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na temu: "Osvrt na rad Kluba HSU-a u posljednje tri godine, uz predstavljanje novog prijedloga zakona" (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića, u 10 sati).

ZADAR - Ugovor o izvođenju radova na sanaciji bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice Obrovac potpisat će direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo i direktor tvrtke Sirovina odlagalište d.o.o. iz Zadra Zoran Mikecin. Potpisivanju ugovora nazočit će ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, direktor tvrtke APO Damir Šubašić i predstavnici lokalnih vlasti (zgrada Zadarske županije, Božidara Petranovića 8, Mala vijećnica, u 12,30 sati).

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najavilo je da će ministrica Jadranka Kosor u razgovoru s novinarima koji prate rad Ministarstva najaviti neke važne naznake Ministarstva u 2007. godini (prostorije Ministarstva, Park Stara Trešnjevka 4, u 14 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Klinike za dječje bolesti "Zagreb" u povodu otvaranja novouređenog prostora Klinike za potrebe Zavoda za dječju radiologiju. Nakon konferencije novouređeni prostor Klinike otvorit će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Potpredsjednica Kosor također će, u povodu Božića, posjetiti Odjel za solidne tumore Klinike za dječje bolesti, nad kojim je preuzela trajno pokroviteljstvo (Klinika za dječje bolesti "Zagreb", Klaićeva 18, dvorišni ulaz hitnog prijema, u 12 sati).

SISAK - Zajednička konferencija za novinare Županijskog državnog odvjetništva i policije povodom podnošenje istražnog zahtjeva protiv 15 osoba osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Hrvatske Dubice i Cerovljana - Baćin (Županijsko državno odvjetništvo, Kralja Tomislava 40, u 11 sati).

ZAGREB - Završne riječi tužiteljstva i obrana u ponovljenom suđenju Ivanu Matekoviću, Hrvoju Petraču i još četvorici optuženih za otmicu sina generala Vladimira Zagorca u veljači 2004. (Županijski sud u Zagrebu, u 9 sati).

ZAGREB - Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Zagreba (zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372, u 11 sati).

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će liturgiju svijetla ispred obnovljenog portala Zagrebačke katedrale (u 16,30 sati), a zatim će u katedrali uslijediti pjevana Večernja s biskupima, kanonicima, prebendarima i bogoslovima koju će predvoditi kardinal Bozanić.

ZAGREB - Leksikografski zavod "Miroslav Krleža" predstavit će novo izdanje "Stotinu hrvatskih arheoloških nalazišta". Knjiga je nastala u suradnji s Hrvatskim arheološkim društvom, a uredio ju je dr. sc. Aleksandar Durman (Leksikografski zavod, Frankopanska 26, ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2, u 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Knjige riječi: Tanah, Biblija, Kuran u Hrvatskoj". Izložbu će otvoriti akademik Milan Moguš, predsjednik HAZU. O izložbi će govoriti autori Julija Koš, Adalbert Rebić, Milan Topić, Moran Rajković i Osman Muftić (predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, u 12 sati).

RIJEKA - Izložba "Fijumani - riječka situacija 1920.-1940.", na kojoj će biti izloženo stotinjak radova umjetnika koji su živjeli i stvarali u Rijeci između dva svjetska rata, otvoriti će se u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Polovica radova je iz fundusa toga Muzeja, a ostalo je posuđeno iz drugih muzeja, privatnih zbirki te drugih ustanova i tvrtki (Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dolac 1, u 19 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne -Milka Ćurković

navečer -Dubravka Dadić

telefon: 01/48 08 822

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙