FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državna uprava za zaštitu i spašavanje dodijelila priznanja građanima

ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje danas je prvi put dodijelila Priznanja za naročiti poduhvat u zaštiti i spašavanju tijekom godine građanima koji su ne štedeći sebe spašavali druge živote.
ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje danas je prvi put dodijelila Priznanja za naročiti poduhvat u zaštiti i spašavanju tijekom godine građanima koji su ne štedeći sebe spašavali druge živote.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač uručio je priznanja Predragu Grbi, Nenadu Iviću i Ivici Rastiji iz Rijeke za spašavanje djeteta iz požara.

Vladimiru Paušiću, spasiocu iz Hrvatske gorske službe spašavanja (stanica Rijeka) za spašavanje unesrećene padobranke na Grobničkom polju te skupini spasilaca za spašavanje belgijskih planinara s nepristupačne stijene na Velebitu - voditelju akcije Stipi Božiću, spasiteljima Hrvatske gorske službe spašavanja iz Splita, Zadra i Makarske, te posadi helikoptera MI 8 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u sastavu: satniku Krešimiru Matanu, kapetanu helikoptera, poručniku Nikoli Gaži, kopilotu, natporučniku Endriju Ruiću, tehničaru letaču i nadnaredniku Davoru Lipovcu, tehničaru letaču helikoptera HRZ-a.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, kao izaslanik Vlade, istaknuo je da mu je velika čast i obveza govoriti pred ljudima koji svakodnevno spašavaju ljudske živote i čineći tako veliku moralnu stvar potiču i ostale građane da isto čine. Ljudski odnos najbolje se pokazuje kad je čovjek u nevolji, a hrvatski narod je kroz stoljeća pokazao da kad je najteže da smo svi kao jedan i da imamo veliko srce, rekao je.

Kirin je rekao da su se sada nakon dvije godine djelovanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje stekli uvjeti da se ide korak naprijed, promijeni što je potrebno, i napravi sustav prilagođen hrvatskim građanima i koji će biti naš doprinos zemljama u okružju.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje nakon objedinjavanja informacijskog sustava i uvođenja jedinstvenog pozivnog broja za spašavanje 112 ima obvezu da okupi sve institucije i udruge građana kako bi bili pripremni za moguće katastrofe, rekao je Kirin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙