FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukometašica: Švedska - Hrvatska 20:21

STOCKHOLM, 10. prosinca 2006. (Hina) - U susretu posljednjeg, trećeg kola C skupine Europskog prvenstva hrvatske rukometašice su u Stockholmu pred 5.000 gledatelja pobijedile reprezentaciju Švedske 21:20 (10:12).
STOCKHOLM, 10. prosinca 2006. (Hina) - U susretu posljednjeg, trećeg kola C skupine Europskog prvenstva hrvatske rukometašice su u Stockholmu pred 5.000 gledatelja pobijedile reprezentaciju Švedske 21:20 (10:12).

Premda su ozljede uvelike oslabile hrvatski sastav, odabranice izbornika Josipa Šojata u dramatičnoj završnici pobijedile su domaće igračice i tako osigurale drugo mjesto u skupini te u drugi krug prenose dva boda. Hrvatska je nastupila bez teže ozlijeđenih Svitlane Pasičnik i Ivanke Hrgović, koje su stradale u susretu s Ukrajinom, te bez Mirande Tatari, Dijane Golubić, Kristine Franić i Marije Popović koje su zbog ozljeda ostale u Hrvatskoj. U tako šaroliko sastavu u kojem su neke igračice upisale i prve nastupe na EP-u loše smo otvorili utakmicu. Šveđanke su vrlo brzo došle do tri pogotka prednosti (3:0, 6:3), a sredinom prvog dijela imale su i velikih osam pogodaka prednosti (12:4). Šojat je odmah reagirao i minutom odmora malo primirio djevojke. U nastavku poluvremena Hrvatske je uzvratila serijom 6:0 i na odmor otišla s dva pogotka zaostatka (10:12). Probuđene Hrvatice i u drugom dijelu su nastavile s odličnom igrom i vrlo brzo su došle do izjednačenja (17:17, 19:18, 19:19). U 52. minuti hrvatske rukometašice su došle do prvog vodstva (20:19), a potom su imale četiri napada za povećanje prednosti, no nisu uspjele. Šveđanke su izjednačile, a minuti i 30 sekundi prije kraja utakmice Milanović-Litre je ponovo dovela Hrvatsku do prednosti. Šveđanke su imale posljednji napad i priliku za remi, no jedna od najboljih igračica u današnjem susretu Ana Križanac svojom sedmom obranom donijela je našim rukometašicama pobjedu.

ŠVEDSKA: Brorsson, Grundstrom, Flognman, Boson 4 (3), Holmgren 1, Lagerstrom, Wiel Freden 5, Krantz 3, Chrifi, Enstrom 2, Wiberg, Eriksson 1, Grundstrom, Torstensson 4, Skogsberg

HRVATSKA: Jelčić, Grubišić, Pušić 3 (3), Zebić 4, Palčić 3, Milanović-Litre 1, Arslanagić, Gaće 4, Penezić 3, Horvat, Kožnjak 2, Lovrić 1, Križanac, Batelka

ISKLJUČENJA: Švedska 8 minuta, Hrvatska 4 minute

SEDMERCI: Švedska 4 (3) Hrvatska 4 (3)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙