FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP obilježio 145 godina postojanja

ZAGREB, 9. prosinca 2006. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP), najstarija politička stranka u Hrvatskoj, stranačkom je konvencijom danas u Zagrebu obilježila 145 godina svog djelovanja.
ZAGREB, 9. prosinca 2006. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP), najstarija politička stranka u Hrvatskoj, stranačkom je konvencijom danas u Zagrebu obilježila 145 godina svog djelovanja.

Pred više od tisuću izaslanika konvencije HSP-a, predsjednik stranke Anto Đapić izjavio je da je "sazrelo vrijeme da HSP preuzme kormilo Zvonimirove lađe".

Vladajuće garniture kroz protekla dva mandata Đapić je nazvao političkim sijamskim blizancima.

"Politički sijamski blizanci u sprezi s ostatcima bivšeg sustava i kontroliranim medijima, već sedam godina obmanjuju i ponižavaju Hrvate", rekao je Đapić. Ocijenio je i da opsjednutost vladajućih Europskom unijom, uslijed nedostatka vlastite vizije, u narodu izaziva gubitak vjere u sebe i nepovjerenje prema političarima.

"Kako vjerovati političarima koji pristaju da se obrambeni Domovinski rat pretvara u građanski, kako vjerovati onima koji u opoziciji zdušno zastupaju hrvatske generale, a kada dođu na vlast zdušno se zalažu za lociranje, identificiranje, uhićenje i transferiranje", kazao je Đapić.

Dodao je kako su vladajuće garniture u proteklih sedam godina bile suviše arogantne da bi priznale svoje propuste na socijalnom i ekonomskom planu.

"U posljednjih sedam godina zanimalo ih je samo tko će biti na vlasti da može u bescjenje prodavati nacionalno bogatstvo, a ne kako zaštititi interese radnika i hrvatske države", ustvrdio je predsjednik HSP-a.

Kazavši kako "ovo nije Hrvatska koju smo sanjali i za koju smo krvarili" Đapić je pozvao na tzv. "revoluciju olovkom" u kojoj bi, kako je rekao, "uz potporu tihe većine, HSP preuzeo odgovornost na kormilu Hrvatske".

Na konvenciji HSP-a prikazan je i dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara "Mi smo korijeni, mi smo budućnost" o povijesti HSP-a.

Naslov filma ujedno je i geslo pod kojim se proslavlja 145 godina HSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙