FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska-događaja - Hrvatska - za subotu, 9. prosinca

ZAGREB, 9. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 9. prosinca.
ZAGREB, 9. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 9. prosinca.

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana ljudskih prava, 10. prosinca, Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske organizira poseban program na Trgu bana Josipa Jelačića. Obilježavanju će, uz predstavnike Vlade, nazočiti i predstavnici međunarodnih organizacija te nevladinih udruga koji će tom prigodom dijeliti promotivne materijale i predstavljati spotove vezane za zaštitu ljudskih prava. Na postavljenoj pozornici na Trgu bana Jelačića odvijat će se kulturno-umjetnički program. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali na nagradom natječaju literarnih i likovnih radova na temu "Prisutnost stereotipa" (Trg bana Josipa Jelačića, od 11,30 do 14 sati).

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) održat će tematsku konvenciju u povodu proslave 145. godišnjice osnutka. Svečanoj tematskoj konvenciji će, kako se najavljuje, uz najviše stranačke dužnosnike nazočiti i više od 1200 izaslanika podružnica HSP-a iz Hrvatske i inozemstva, kojima će se obratiti predsjednik HSP-a Anto Đapić (Kongresna dvorana "Globus" na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, u 11 sati).

SPLIT - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) u Splitu će održati skup pod nazivom "Hrvatskoj trebaju promjene". Na skupu će govoriti predsjednik SDP-a Ivica Račan te članovi vodstva stranke o, kako je rečeno, propustima HDZ-ove Vlade (Kino Central, Trg G. Bulata bb, u 11 sati).

VINKOVCI - Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke (HSS) na kojoj će predsjednik stranke Josip Friščić govoriti na temu: "Aktualna politička situacija i prijedlog zaključaka 6. sjednice Glavnog odbora HSS-a" (Hotel Slavonija, u 10,45 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskog centra (DC) na kojoj će predsjednica DC-a i saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt govoriti na temu: "ZERP - što je istina, kakve su posljedice?" (prostorije DC-a, Ilica 48/I, u 11 sati).

STUPNO - Otkrivanje spomenika za poginule hrvatske branitelje i pobjedi u Domovinskom ratu. Na svečanosti će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (u 11 sati)

VARAŽDIN - Ministar kulture Božo Biškupić nazočit će praizvedbi drame "Nora danas" Mire Gavrana, koju je napisao 2004. i za nju dobio nagradu Marin Držić za najbolji dramski tekst. Praizvedba će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, nakon opsežnih radova u tom kazalištu koje je velikim dijelom financiralo Ministarstvo kulture RH (HNK Varaždin, u 20 sati).

OSIJEK - Nastup Carskog ruskog baleta i solista Boljšoj teatra iz Moskve s "Labuđim jezerom" P.I. Čajkovskog u Osijeku (Športska dvorana Jug u 20 sati). Na konferenciji za novinare u povodu tog gostovanje govorit će osnivač Carskog ruskog baleta Taranda, te solisti Boljšoj teatra Ana Ivanova i Kiril Radiv (Hotel Osijek u 17 sati).

RIJEKA - Premijera baleta "Tango" redatelja i koreografa Edwarda Cluga u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca. U prigodi premijere baleta u foyeru kazališta bit će otvorena izložba fotografija Tamare Lončar "Tango bez tebe" (HNK u 19,30 sati).

PULA - Završetak ovogodišnjeg 12. po redu Sajma knjige u Istri. Zadnjega dana održat će se program "Doručak s autorom" kojom prigodom će gostovati Predrag Matvejević a potom će biti predstavljena tema idućeg Sajma knjige u Istri (kavana "Mozart" u 10 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙