FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: u listopadu pad prometa od trgovine na malo

ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u listopadu ove godine u odnosu na rujan nominalno smanjen za 1,9 posto, dok je realni pad iznosio 2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u listopadu ove godine u odnosu na rujan nominalno smanjen za 1,9 posto, dok je realni pad iznosio 2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Na godišnjoj razini, u listopadu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, u maloprodaji se bilježi nominalni rast prometa od 6 posto, dok je realni porast iznosio 4,6 posto.

Podaci DZS-a pokazuju i da je u prvih deset mjeseci ove godine promet u trgovini na malo nominalno povećan za 4,6 posto, a realno za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveće smanjenje prometa na mjesečnoj razini zabilježeno je u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima i iznosilo je 7,7 posto, dok je u trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom, pićima i duhanskim proizvodima promet smanjen za 4,7 posto.

Značajnije povećanje prometa na mjesečnoj razini bilježi se pak u prodaji, održavanju i popravku motornih vozila (19,1 posto) te u maloprodaji tekstila, odjeće, obuće i proizvoda od kože (5,2 posto).

Na godišnjoj razini, u listopadu ove u odnosu na listopad prošle godine, najveće se povećanje prometa bilježi u trgovini na malo hranom, pićima i duhanskim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, i to za 17 posto, dok je promet u trgovini na malo tekstilom, odjećom, obućom i proizvodima od kože istodobno povećan za 15,1 posto.

Pad prometa na godišnjoj razini bilježe samo maloprodaja knjiga, novina i ostale papirne robe, i to za 16,7 posto.

Promatrano prema trgovačkim strukama, u listopadu se u odnosu na rujan najveće smanjenje prometa bilježi u prodaji motocikala i dijelova, i to za 45 posto, dok je promet u prodaji motornih vozila povećan za najvećih 16,4 posto.

Promet u nespecijaliziranim prodavaonicama živežnim namirnicama, koji čini 27,1 posto ukupnog prometa, smanjen za 4,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙