FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 7. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 7. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 7. prosinca.

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora. Kako je najavljeno, zastupnici bi trebali raspravljati o izmjenama Zakona o tržištu vrijednosnim papirima, kojima se uvode novi financijski instrumenti, tzv. izvedenice, kao i o izmjenama Carinskog zakona kojima je osnovni cilj pojednostavniti i ubrzati carinski postupak. Saborski zastupnici raspravljat će i o prijedlogu izmjena Zakona o doplatku na djecu kojima Vlada od početka iduće godine predviđa za oko 40.000 povećati broj djece koja će dobivati doplatak kao i osnovicu doplatka te uvesti tzv. pronatalitetni dodatak od 500 kuna za svako treće i četvrto dijete. Broj korisnika prava na doplatak povećao bi se jer se povisio postotak (s 40 na 50 posto) proračunske osnovice kao uvjet za stjecanje prava na doplatak te uvođenjem triju umjesto sadašnjih dvaju dohodovnih razreda, a ovisno o razredu doplatak bi iznosio od 199,56 do 299,34 kune. Po izračunima resornog ministarstva broj djece za koju bi roditelji ostvarili pravo na dječji doplatak povećao bi se sa sadašnjih 414 na 453 tisuće, a 49.400 djece ostvarivalo bi i dodatak od 500 kuna (za svako treće i četvrto dijete). (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH (Vlada, Trg sv. Marka 2, u 12 sati).

ZAGREB - Svečana akademija u povodu 15. obljetnice djelovanja Ustavnog suda RH. Na sjednici će nazočiti predsjednici Republike, Hrvatskog sabora i Vlade, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader (Preporodna dvorana palače Narodnog doma, Opatička 18, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika PGS-a, SBHS-a i MDS-a i Kluba zastupnika IDS-a na temu: "Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Ivi Sanaderu u vezi s konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama zakona o političkim strankama kojeg je predložio Klub zastupnika HSP-a" (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića, u 10 sati).

ZAGREB - Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Zagreba (zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na temu: "Diskriminacija žena na radnom mjestu u zemljama Jugoistočne Europe i novim neovisnim zemljama". Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja "Diskriminacija žena na radom mjestu u zemljama jugoistočne Europe i novim neovisnim državama". O sindikalnim stajalištima vezanim uz problem diskriminacije žena na radnom mjestu i mogućim rješenjima govorit će i v.d. predsjednica SSSH Ana Knežević i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever (prostorije SSSH, Krešimirov trg 2, dvorana 427, u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Zaklade Ana Rukavina na kojoj će biti predstavljen dobrotvorni koncert "Želim život". Koncert će se održati 21. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a sav prihod uplatit će se na račun Zaklade koja nosi ime nedavno preminule Vjesnikove novinarke Ane Rukavine, koja je, još za vrijeme liječenja od leukemije, pokrenula akciju prikupljanja novca za osnivanje banke matičnih stanica i širenja registra dobrovoljnih darivatelja (prostorije HND-a, Perkovčeva 2, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje trodnevnog znanstvenog skupa "Vladimir Filipović - život i djelo". Znanstveni skup, u povodu 100. obljetnice rođenja Vladimira Filipovića, istaknutog hrvatskog filozofa, organiziraju Matica Hrvatska i Institut za filozofiju. Skup će se dva dana održavati u Zagrebu, a treći u Ludbregu, rodnom gradu Vladimira Filipovića gdje će biti otkrivena spomen ploča (Velika dvorana Instituta za filozofiju, Ulica grada Vukovara 54/V, u 9,15 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙