FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 6. prosinca

ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 6. prosinca.
ZAGREB, 6. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 6. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 23. sjednicu raspravom o Prijedlogu zakona o sudskom registru. Riječ je o dokumentu iz paketa usklađivanja hrvatskoga sa zakonodavstvom Europske unije, kojim bi se, među ostalim, omogućilo da se isprave uz prijavu za upis u registar dostavljaju elektroničkim putem. Pred zastupnicima je i prijedlog novog zakona o poticanju ulaganja, koji bi trebao stvoriti temelje za rast investicija u hrvatsko gospodarstvo. Zakon predviđa niz poticajnih mjera za domaće i strane ulagače, s povlasticama usmjerenim prema proizvodnji i otvaranju novih radnih mjesta. Sabor bi trebao raspravljati i o izmjenama Zakona o bankama, kojima bi se uvela nova financijska institucija - štedna banka, s manjim opsegom poslova u odnosu na banke. Odobrenje za rad tih kreditnih institucija izdavala bi Hrvatska narodna banka, a štedne banke trebale bi brže i jednostavnije ispunjavati potrebe građana i malih poduzetnika. Predložen je i zakon o kreditnim unijama, koje bi zamijenile dosadašnje štedno-kreditne zadruge (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica u 9,30 sati).

DUBROVNIK - Dubrovčani obilježavaju Dan dubrovačkih branitelja i 15 godina od najtežega razaranja grada u povijesti. U Dubrovniku je ujedno i središnja proslava Dana pomoraca i blagdana sv. Nikole. U povodu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, u Dubrovniku će boraviti predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima, među kojima i potpredsjednicom i ministricom branitelja Jadrankom Kosor, koji će u 11 sati kod Križa na brdu Srđ položiti vijenac, a nakon toga položit će vijenac i u more, u spomen na sve pomorce i branitelje stradale na moru. Premijer će nazočiti središnjoj proslavi Dana pomoraca u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića (u 12 sati), koje organizira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka. Ministar Božidar Kalmeta dodijelit će priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama iz područja pomorstva.Napad na Dubrovnik srbocrnogorski agresor započeo je iz svih raspoloživih oružja 6. prosinca 1991. godine u 5,45 sati. Na sam grad palo je nekoliko tisuća granata, živote je izgubilo devetnaest branitelja i civila, 60 ljudi je teže ili lakše ranjeno, a Dubrovnik i njegovi spomenici doživjeli su najteža razaranja u svojoj povijesti.

ZAGREB - Konferencija za novinare Vertikale sindikata obrazovanja na temu: "Stanje u obrazovnom sustavu nakon štrajka prosvjetara i predstavljanje Vjesnika Vertikale". Na konferenciji će govoriti predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec i predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić (prostorije Hrvatskog učiteljskog doma, dvorana 1, prizemlje, Trg maršala Tita 4, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog školskog sindikata Preporod, Sindikata obrazovanja EU 21, Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske i Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu na temu: "Peticijom protiv prijevare (izniman interes, rezultati potpisivanja peticije.)". O toj će temi govoriti čelnici tih sindikata Željko Stipić, Dalimir Kuba, Anita Car i Marko Ružić (sjedište sindikata Preporod, Petrinjska 2/3, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u povodu završetka 2006. godine i najave ključnih projekata za 2007. godinu. Na konferenciji će govoriti predsjednik HAZU akademik Milan Moguš, glavni tajnik HAZU akademik Slavko Cvetnić i tajnik HAZU prof. dr. Slobodan Kaštela. Bit će predstavljen i poseban projekt odnosa s javnošću pod nazivom "HAZU kroz fotografije" (Salon Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11 u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙