FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen Dan grada Osijeka, 2. prosinca

OSIJEK, 2. prosinca 2006.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Osijeka, održanom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, danas je obilježen Dan grada.
OSIJEK, 2. prosinca 2006.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Osijeka, održanom u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, danas je obilježen Dan grada.

Budući da je predsjednik Gradskog vijeća Branimir Glavaš u zatvorskoj bolnici, sjednicom je predsjedao njegov drugi zamjenik Ivica Bešlić.

Osječki gradonačelnik Anto Đapić izrazio je žaljenje što svečanu sjednicu Vijeća ne vodi njegov predsjednik, koji štrajka glađu tražeći da se brani sa slobode i bori se za život u zatvorskoj bolnici.

Time je narušeno dostojanstvo hrvatskog branitelja, ali i Domovinskog rata, rekao je Đapić, istaknuvši pritom da ne osporava da se započeti proces nastavi sudskim putem. Dodao je i kako vjeruje u nevinost svoga koalicijskog partnera.

Osječki je gradonačelnik istaknuo da se ne bi smjelo dogoditi da zbog razmimoilaženja osječke vlasti s HDZ-om, Osijek bude uskraćen za ona financijska sredstva koja mu pripadaju.

"Pucanje veza ne bi smjelo imati nikakvog utjecaja na realizaciju gradskih projekata", kazao je Đapić.

Govoreći o situaciju u gradu na Dravi, gradonačelnik Đapić je istaknuo da je "ova gradska vlast naslijedila od bivše gradske vlasti relativno visoku stopu zaduženosti".

Uložili smo maksimalne napore da različitim mjerama i komplementarnim aktivnostima osiguramo poboljšanje ugleda Osijeka u domaćim i međunarodnim okvirima te smo stvorili povoljno poduzetničko ozračje koje osigurava kontinuirano povećanje proračunskih sredstava, kazao je gradonačelnik Đapić.

O ratnim stradanjima i obrani grada Osijeka govorio je Edo Bakarac, zapovjednik obrane Osijeka do 7. prosinca 1991., kada je tu dužnost preuzeo Branimir Glavaš. Podsjetio je na teške ratne dane i stradanja hrvatskih branitelja i civila.

Na današnjoj svečanoj sjednici nije bilo predstavnika ni Vlade ni Sabora.

U sklopu proslave Dana grada Osijeka održano je proteklih dana niz manifestacija i programa, a slavlje se nastavlja i danas. Između ostaloga, u Galeriji Kazamat u Tvrđi večeras će se održati promocija fotomografije "Osijek, jedna ljubavna priča" i fotografska izložba "Osijek, komadići velikog srca" Marija Romulića i Dražena Stojčića.

Dan grada Osijeka, 2. prosinca, obilježava se u spomen na ujedinjenje triju gradskih cjelina Donjega grada, Gornjega grada i Tvrđe u jednu općinu 1786. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙