FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP izdao obveznice u iznosu od 500 milijuna kuna

ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - HEP izdao obveznice u iznosu od 500 milijuna kuna
ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - HEP izdao obveznice u iznosu od 500 milijuna kuna

HINA - Financijski servis

Hrvatska elektroprivreda uspješno je izdala korporativne obveznice ukupnog nominalnog iznosa 500 milijuna kuna, kamatne stope 5 posto i dospijeća 2013. godine, objavi su danas HEP i banke agenti i pokrovitelji izdanja - Privredne banke Zagreb (PBZ), Raiffeisen banke i Zagrebačke banke.

Obveznice su izdane po cijeni od 99,543 posto, a danas će biti uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze, pod burzovnom oznakom HEP-O-13BA.

To je prvo izdanje obveznica jedne kompanije u državnom vlasništvu, ističe se u priopćenju i dodaje da je "nedvojbeno da će tim izdanjem HEP kreirati snažan novi benchmark za daljnje financiranje na tržištu kapitala".

Obveznice HEP-a, kako se navodi, izazvale su iznimno velik interes investitora, čemu u prilog govore i podaci da je potražnja za obveznicama bila čak trostruko veća od ponuđenog iznosa izdanja.

Struktura investitora je raznolika - investicijski fondovi su upisali 33,94 posto vrijednosti izdanja, banke 28,52 posto, mirovinski fondovi 16,18 posto, osiguravajuća društva 10,5 posto, fizičke osobe 4,5 posto, a ostale pravne osobe 6,36 posto.

Uspješno izdanje obveznica HEP-a, te povoljni uvjeti na tržištu kapitala, zasigurno će biti dodatan poticaj i za druge kompanije da se odluče financirati svoje poslovanje izdavanjem dužničkih vrijednosnih papira, ističe se u priopćenju.

Izdavanjem Obveznica HEP-a, nastavljen je rast tržišta dužničkih vrijednosnih papira u 2006. godini tijekom koje je već izdano 20 tranši komercijalnih zapisa, četiri izdanja korporacijskih obveznica, dva izdanja municipalnih obveznica, jedno izdanje kunskih obveznica financijskih institucija, druga tranša državnih kunskih obveznica dospijeća 2015., te dvije tranše državnih kunskih obveznica dospijeća 2013., zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙