FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 29. studenoga

ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 29. studenoga.
ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 29. studenoga.

ZAGREB - Dvadesettreća sjednica Hrvatskog sabora, koja će biti nastavljena raspravom o novom Zakonu o oružju koji je usklađen s propisima EU. Predloženi zakon predviđa obvezni liječnički pregled svakih pet godina za svakog tko dobije dozvolu za nošenje oružja, čime se želi spriječiti da psihički i zdravstveno nesposobne osobe mogu držati oružje. Zakonom se predviđa i uvođenje obveznog preventivnog tehničkog pregleda oružja, knjižice za evidenciju i registar oružja, njegovo redovito ispitivanje žigom. Planira se i uvođenje novog modela dobrovoljne predaje legalnog i nelegalnog oružja, na način da svi koji imaju oružje mogu ga predati policiji bez prekršajne ili kaznene prijave (9.30 sati, Trg sv. Marka 6).

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA - Ministar kulture Božo Biškupić posjetit će Međimursku županiju. Radni sastanak sa čelnicima županije, gradonačelnicima i načelnicima predviđen je za 12 sati u zgradi Županije u Čakovcu, a za 15 sati najavljena je javna tribina o potrebama kulture u Hrvatskoj i Međimurju (u Šajerovoj zgradi). Ministar Biškupić posjetit će još neka mjesta u Županiji.

VINKOVCI - Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Neven Ljubičić, sudjeluje na dvodnevnom stručnom skupu ravnatelja Ustanova za socijalnu skrb (centri za socijalnu skrb, domovi za psihički bolesne odrasle osobe i domovi za tjelesno i mentalno oštećene osobe), koji je započeo u utorak u Vinkovcima. Tema skupa je aktualno stanje u sustavu socijalne skrbi s osvrtom na predstojeće aktivnosti (hotel "Slavonija", u 10 sati).

ŠIBENIK - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 8. susretu Nacionalnog foruma o pristupanju Europskoj uniji na temu "Zaštita potrošača". Tom prigodom bit će riječi o učinkovitoj zaštititi prava potrošača u Hrvatskoj, o edukaciji o pravima i zaštiti potrošača, alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, te novostima u hrvatskom zakonodavstvu u području zaštite potrošača. Forum u Šibeniku okupit će predstavnike udruga za zaštitu potrošača, akademske zajednice, hrvatske državne uprave, lokalne uprave i samouprave, studentske populacije te druge pojedince i skupine zainteresirane za ovu tematiku (Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić", Poljana b.b., s početkom u 10.30 sati)

ZAGREB - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj policije MUP-a Marijan Benko potpisat će Protokol o suradnji između Državnog odvjetništva RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH. Protokolom će se preciznije definirati načini zajedničkog postupanja u kaznenim predmetima na svim razinama - od policijskih postaja i općinskih državnih odvjetništava, preko policijskih uprava i županijskih državnih odvjetništava, sve do Ravnateljstva policije MUP-a RH i Državnog odvjetništva RH (Mala dvorana hotela Four Points by Sheraton "Panorama", Trg sportova 9, 12.00 sati).

ZAGREB - Devetnaesta sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Na sjednici će, među ostalim, biti riječi o prijedlogu promjena Statuta Grada Zagreba, prijedlogu proračuna za 2007. godinu, odluci o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Oporovečka-Sjever, mjesečnoj nagradi članovima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina, izmjeni odluke o osnivanju zaklade "Zajednički put" i drugim temama (Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, 9 sati).

ZAGREB - Deseta redovita sjednica Skupštine Sindikata umirovljenika Hrvatske, na kojoj će biti izabran predsjednik i novo vodstvo (Brešćenskog 4, 10 sati).

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Državni zavod za zaštitu prirode predstavit će rezultate CARDS projekta Europske unije "Institucionalno jačanje Državnog zavoda za zaštitu prirode". Cilj tog projekta, vrijednog 497 tisuća eura, je poboljšanje očuvanja prirode u Hrvatskoj, institucionalnim jačanjem Državnog zavoda za zaštitu prirode (Vukovarska 78, 10 sati).

ZAGREB - Središnja svečanost u povodu 90. obljetnice službenog priznanja islama u Hrvatskoj i 70. obljetnica rada prvog mesdžida u Zagrebu (Kongresna dvorana Islamskog centra, Gavellina 40, 18.30 sati). Svečanosti obilježavanja nazočit će potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB - Agencija za strukovno obrazovanje i tim projekta CARDS 2002 organiziraju konferenciju pod nazivom "Napredak u modernizaciji sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Hrvatskoj" koju će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i šef delegacije Europske komisije Vincent Degert (hotel Westin, Kršnjavoga 1, u 10 sati). Nakon otvorenja konferencije predviđene su izjave za medije, najavljeno je iz Ministarstva.

OSIJEK - Ravnatelj Kliničke bolnice Osijek dr. Željko Vranješ održat će konferenciju za novinare na temu "Informacija o radnim procesima u Kliničkoj bolnici Osijek". Proteklih dana mediji su pisali o nezakonitostima i navodnu primanju mita pri određivanju specijalizacije za mlade liječnike. Napisi se temelje na anonimnim iskazima dvojice mladih osječkih liječnika da je Ravnateljstvo, umjesto njih, za specijalizaciju odabralo lošije kandidate, i to, kako tvrde, zbog mita i korupcije. Ravnateljstvo je te optužbe već demantiralo. (11 sati u prostorijama Ravnateljstva KBO)

ZAGREB - Predstavljanje drugog dopunjenog izdanja monografije Umjetnost Hlebinske škole autora Vladimira Crnkovića. Tom prigodom bit će otvorena i izložba slika majstora Hlebinske škole iz fundusa Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, a u povodu obilježavanja 75. godišnjice Hlebinske škole, prvog javnog nastupa Ivana Generalića i Franje Mraza na 3. izložbi udruženja umjetnika Zemlja (Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Ulica sv. Ćirila i Metoda 3, 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige putopisa Jasena Boke "Peta strana svijeta", koju je objavila izdavačka kuća V.B.Z.. O knjizi će, uz autora, govoriti i novinar Siniša Pavić, pisac Hrvoje Šalković i urednik Nenad Rizvanović (Ulica hrvatske bratske zajednice 4, 18.30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje časopisa "Republika" broj 9/2006. Tema broja je Slobodan Novak. Na predstavljanju sudjeluju urednici - Ante Stamać, Milan Mirić i Antun Pavešković, te Davor Velnić, Darko Gašparović, Tonko Maroević, Igor Mrduljaš i Igor Žic (Trg bana Jelačića 7/I, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtighal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙