FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. studenog 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 27. studenog 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Prinčevi William i Harry organiziraju veliki koncert radi obilježavanja desete obljetnice smrti njihove majke Diane, pišu u nedjelju britanski dnevnici. Odavanje počasti princezi od Walesa trebalo bi se održati na novom stadionu u Wembleyju, 1. srpnja iduće godine, na dan kad bi Lady Di napunila 46 godina. Britanske i američke zvijezde pjevat će pred 90.000 gledatelja u showu koji će izravno emitirati televizijske postaje čitavog svijeta. Umjetnike će izabrati prinčevi, a odražavat će glazbeni ukus smrtno stradale princeze. U kontakt se već stupilo s Madonnom, Kylie Minogue i Beyonce, rock skupinom The Killers i reperom Pharrellom. Predviđen je i nastup Eltona Johna koji je pjevao na Dianinoj sahrani, kao i Georgea Michaela. William (24) i Harry (22) žele da koncert bude "optimističan i radostan hommage žvotu i radu" njihove majke, piše Sunday Mirror.

KUALA LUMPUR - Ženu od 65 godina napao je tigar na njezinoj maloj plantaži gume u Maleziji, ali je preživjela uspjevši štapom otjerati životinju, izvijestili su u ponedjeljak mediji. Mek Jah Ismail (65) vraćala se u nedjelju kući sa svoje plantaže u Jeli kada ju je tigar prikovao za zemlju svaki put kada je pokušala ustati. Nakon što ju je tigar četvrti put oborio Mek Jah, majka sedmero djece, se dokopala nekog štapa, i izgovarajući molitve udarala njime o tlo sve dok nije prestrašila i otjerala životinju. Rendžeri sada nastoje uhvatiti tigra koji bi mogao biti prebačen u neki drugi kraj. Za napade ove krajnje ugrožene vrste ekolozi krive ljude i njihovo zauzimanje tigrovih staništa.

NEW DELHI - Većina Indijaca, njih 91 posto, poima Boga kao makro-menadžera odgovornog za nadzor nad stvarima poput okretanja Zemlje ili ciklusa života i smrti, a ne kao svakodnevno nadležnog za ljudska djela, pokazuje istraživanje lista Times of India. Anketa provedena u 10 gradova na 1.007 ispitanika, koje uključuje Hinduse, Muslimane i Sikhe, pokazuje da značajnih 46 posto Indijaca smatra da je Bog promatrač. Tek jedna trećina Indijaca osjeća prisutnost Boga u idolima. Dok 80 posto ispitanih Indijaca misli kako Bog ima ljudski oblik, 23 posto vjeruje da je Bog muškarac, 11 posto da je žena a 49 posto da uzima i žensku i mušku formu. 54 posto Indijaca vjeruje da Bog odgovara na njihove molitve, a 56 posto da nikad nije nepravedan. List piše da unatoč vjerovanju da je Indija zemlja bogobojaznih ljudi, tu Boga mnogi vide više kao izvor energije nego nekoga koga se treba bojati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙